Foto: Publicity, Hub North.

Siemens-fyringer: 154 medarbejdere redder jobbet

De 600 varslede fyringer på Siemens Gamesas vingefabrik i Aalborg falder til 446.

154 medarbejdere på Siemens Gamesa i Aalborg redder jobbet i denne omgang. Efter en uges forhandlinger mellem ledelsen og tillidsrepræsentanter står det klart, at det ikke som varslet bliver til 600 fyringer, men derimod 446, på grund af nedskæringer på vingefabrikken.

Det fortæller Siemens Gamesas kommunikationschef, Jan Kristensen.

- Vi er glade for, at afklaringen er kommet så hurtigt. Det betyder, at perioden med usikkerhed for medarbejderne i Aalborg bliver kortere, og at de hurtigere kan komme videre, siger Jan Kristensen.

Forhandlingerne begyndte torsdag i sidste uge, og selv om parterne havde tre uger til at nå til enighed, tog det altså ikke mange dage. 

Læs også Aalborg forventer plan for de fyrede fra Siemens på plads i denne uge

Siemens Gamesa har allerede fået henvendelser fra 12 virksomheder, der gerne vil overtage nogle af de 395 timelønnede medarbejdere og 51 funktionærer, der står til at miste deres job på vingefabrikken i Aalborg.

Derudover vil 50 medarbejdere også få mulighed for at få nyt job i Simens Gamesa på andre vingefabrikker i udlandet. 

Læs også Siemens vingefabrik fyrer 600 medarbejdere i Aalborg

- Vi tager fat i den næste del af processen med at give besked til de berørte medarbejdere allerede i denne uge, siger Jan Kristensen til TV2 Nord.

Efter fyringerne vil der fortsat være over 1600 medarbejdere på vingefabrikken, der er Nordjyllands største private arbejdsplads. 

Læs også Aalborg-borgmester slår fast: Der er håb efter Siemens' massefyring