Skoleansat tiltalt for at krænke 20 børn: Kollegaer vidnede i retten

Manden er tiltalt for gennem en årrække at have blufærdighedskrænket 20 børn i alderen seks til ti år. I ét tilfælde er manden også tiltalt for et andet seksuelt forhold end samleje.

Ved de seneste fire retsmøder er det videoafhøringer af de pågældende børn, der er blevet behandlet. Af hensyn til børnene har vidneafhøringerne været for lukkede døre. 

Mandag kunne pressen igen være til stede i retten, da den tiltaltes kollegaer skulle vidne.

- Han er en mand med meget erfaring, som vil børnene det bedste. 

Sådan lyder det fra en kollega, da han bliver bedt om at beskrive den tiltalte.  

Kollegaen fortsætter med at beskrive den tiltalte som en nærværende person, der tog sig tid til børnene og lyttede til dem, hvis de havde problemer.  

- Han var altid klar til at give dem en krammer og trøste dem, hvis de var kede af det. Han var sådan en, børnene gerne ville hænge op ad, og hvis der var nogen, der ville sidde på skødet, så fik de også lov til det, fortæller kollegaen. 

Ville ikke sidde på skødet

I foråret 2022 var der tre piger, der henvendte sig til kollegaen. 

De sagde til ham, at de havde noget at fortælle, som andre ikke måtte høre. En af pigerne fortalte, at hun for nogle år siden, da hun gik i første eller anden klasse syntes, at det var grænseoverskridende at blive nusset på ryggen og sidde på skødet af den tiltalte. 

De to andre piger havde den samme opfattelse. 

quote Hun fortalte, at han var meget omklamrende

Kollega til den tiltalte

Pigen fortalte det til kollegaen, fordi hun nu havde en lillesøster i den tiltaltes klasse, og fordi hun ville ikke have, at det samme skulle ske for hende. 

En anden kollega har haft en lignende oplevelse.

På et tidspunkt havde hun overhørt nogle ældre elever, der talte om, at den tiltalte havde opført sig upassende overfor dem, da de var yngre. 

- En af pigerne fortalte, at han havde rørt hendes 'private parts' uden på hendes tøj i forbindelse med, at hun havde siddet på skødet af ham. 

Var blevet advaret

En tredje kollega tegner også et billede af den tiltalte, som værende meget rar og vellidt. Hun fortæller også, at børnene var meget glade for vedkommende, og at de altid kravlede rundt på ham. 

Kollegaen er overbevist om, at det er den tiltaltes store hjerte, der har gjort, at det har været svært for ham at afvise børnene og holde dem på afstand. 

Hun fortæller, at hun på et tidspunkt advarede ham, fordi hun frygtede, at der var nogen, der kunne misforstå hans adfærd. 

- Jeg sagde til ham, at han skulle passe på, fordi han er en mand, og fordi der altid er nogen, der kan få noget forkert ud af sådan en situation, forklarede kollegaen i retten. 

Manden er tiltalt for at have krænket 20 børn, der var mellem seks til ti år på tidspunktet for overgrebene, som skete i perioden fra 2017 og 2022.

Retssagen fortsætter torsdag, hvor børnenes forældre skal afgive forklaring.

Den tiltalte nægter sig skyldig i samtlige anklager. 


Seneste nyt

fra Nordjylland