Foto: Niels Ahlmann Olesen, Scanpix

Skrivelystne unge kan få stillet skrivekløen

Drømmen om at blive forfatter er måske ikke langt væk for de skrivelystne unge nordjyder.

Hvordan kreerer man den helt gode historie? Det er et spørgsmål en masse unge skrivelystne talenter snart kan få svar på. Ordkraft Festival tilbyder nemlig støtte til nordjyske skrivetalenter. Det gør de i form af en ny skriveklub. 

- Vi har store ambitioner på vegne af dem, der deltager i skriveklubben. De vil blandt andet få hjælp og vejledning af to professionelle forfattere, som i løbet af foråret vil fortælle skriveklubbens deltagere om skrivningens svære, men også fascinerende kunst, og om, hvordan det er at leve som fuldtidsforfatter, fortæller projektets tovholder, forfatter Jørgen Dissing Nørgaard, der også er aktiv i redaktionen bag Ordkraft Festival.

Skriveklubben støttes i samarbejde med ord- , sprog – og litteraturfestival i Aalborg, Vrå Højskole og Brønderslev Forfatterskole. Desuden er projektet økonomisk støttet af kulturmidler fra Region Nordjylland.

Intentionen er, at klubben skal mødes hver anden uge, og her vil man skulel læse hiandens tekster og give deltajeret kritik.  Det overordnede tema for dette års festival er ''Natur og miljø.''

- Skriveklubben er et rart og hyggeligt sted med højt til loftet. Så jeg vil opfordre alle de unge talenter derude til at komme frit frem, også dem, der måske er lidt bange for at træde frem. Det er nemlig tit hos dem, man finder det største talent, siger Jørgen Dissing Nørgaard.​

Hvis det lyder som noget du, eller en du kender, har lyst til, så er det med at sende max to A4 sider med egne tekster til mailen jorgen.dissing@aalborg.dk. Mailen skal være sendt senest den 6. januar 2017.