Seneste nyt:

Smal dør og trapper: Nyt toilet på Egholm får kritik for ikke at være handicapvenligt

Aalborg Kommune har åbnet et nyt offentligt toilet på Egholm. Det har egholmerne efterlyst, fordi et stigende antal turister laver afføring i ø-boernes haver, men det nye toilet får kritik.

- 60 centimeter er, hvad det kan blive til. Kornfede danskere som mig, kan jo knap nok komme igennem den dør, og prøv så lige at komme igennem med en kørestol eller en rollator, siger Torben Lund.

Det nye toilet er åbnet i den her uge og turisterne bruger det allerede flittigt. Torben Lund er en af de egholmere, der har efterlyst et offentligt toilet. Han og andre på øen har oplevet, at det stigende antal turister, der besøger øen, sætter sig ned og besørger i øboernes hække og haver, fordi der har manglet et offentligt toilet.

- Jeg synes bare, det er ærgerligt, når man laver et toilet, at man så ikke også laver adgangsvejen dertil, så alle kan bruge det, siger Torben Lund.

quote I det samfund som vi har nu, da har vi valgt, at alle mennesker er lige. Når man ikke kan komme på et toilet, så er det diskrimination

Ulla Ringgren Nielsen, formand for Handicaprådet


En nem løsning

Ud over en smal dør, så er der også trapper op til toilettet, der gør det svært tilgængeligt for folk, der er dårligt gående.

- Hvis man kaster lidt grus under fliserne, så kan man hurtigt få det til at blive en rampe. Det er så lidt, der skal til, siger Torben Lund.

Ulla Ringgren Nielsen er formand for Aalborg Kommunes Handicapråd. Hun sidder selv i en kørestol, der er 69 centimeter bred, så den kan ikke køre ind på toilettet på Egholm.

- Jeg synes, det ville have været god stil, hvis man havde talt med Aalborg Kommunes tilgængelighedsrådgiver, og så havde lavet toilettet sådan, at det er brugbart for alle borgere, siger Ulla Ringgren Nielsen.

Ulla Ringgren Nielsen er formand for Handicaprådet i Aalborg Kommune. Hendes kørestol kan ikke komme gennem døren til det nye offentlige toilet på Egholm.
Ulla Ringgren Nielsen er formand for Handicaprådet i Aalborg Kommune. Hendes kørestol kan ikke komme gennem døren til det nye offentlige toilet på Egholm.

Formanden for Handicaprådet mener ikke umiddelbart, at Aalborg Kommune har overtrådt nogen regler med det nye toilet. Nybyggede offentlige toiletter skal være handicapvenlige efter bygningsreglementet, men når kommunen giver offentligt adgang til en toilet, der allerede er der, så behøver det, ifølge Ulla Ringgren Nielsen, ikke at være handicaptilgængeligt, selvom hun selv ville ønske at det blev det.

- I det samfund som vi har nu, da har vi valgt, at alle mennesker er lige. Når man ikke kan komme på et toilet, så er det diskrimination, siger Ulla Ringgren Nielsen.

Toilettet virker, som det skal, og Torben Lund medgiver, at det er bedre end intet toilet:

- Jo jo, det er da bedre end ingenting. Det er ligesom at købe en bil uden hjul. Man kan da altid sætte sig ud i den og nyde musikken, men du kan ikke køre nogen steder, sammenligner Torben Lund.

- Det er en ommer

Heller ikke Vibeke Gamst (K), der er medlem af By- og landskabsudvalget i Aalborg Kommune, er imponeret over toiletløsningen på Egholm.

- Jeg synes ikke, det er godt. Det er vist en ommer. Det må vi kigge på igen. Det lød jo ellers smart nok, at man kunne lave det i den gamle skole. Det kan godt være, vi skal have kigget på det igen, siger hun. 

Torben Lund håber på, at der trods alt er færre, der sætter sig i hans hæk, men han vil meget gerne have, at det lille hus får en større dør.

- Det er så små ting, der skal laves, for at det havde været fornuftigt, siger han.

Stadsgartner i Aalborg Kommune Kirsten Lund Andersen siger til TV2 Nord, at kommunen vil genoverveje toilettets indretning, når sagsbehandlerne er tilbage fra ferie i august.

Se hele indslaget fra Egholm her: 

Aalborg Kommune har nu åbnet et nyt offentligt toilet på Egholm. Det sker efter at TV2Nord for tre uger siden fortalte, hvordan en del turister tisser og laver afføring i egholmernes haver og hække, fordi der manglede et toilet. Manden, der efterlyste et toilet, mener dog at kommunen kun har gjort arbejdet halvt.

260922 FULD FIGUR NYT STUDIE

Ingen 22-udsendelse torsdag

farsø2

'Luk vinduer og døre': Udvikler kraftig røg

Media Drop 290922 3644 hala

play Fæller blev fjender: Vender Kastrup ryggen - her er hans svar

Thomas Kastrup-Larsen

play Drama for millioner, udvandringer og 'rystede' politikere: Budgetforhandlingerne i Aalborg blev uden flere partier

260922 FULD FIGUR NYT STUDIE

Ingen 22-udsendelse torsdag

farsø2

'Luk vinduer og døre': Udvikler kraftig røg

Siemens Gamesa Aalborg

Kæmpe fyringsrunde på en af landsdelens største arbejdspladser

Naturnationalpark Tranum 1

Undersøgelse: Hver anden nordjyde vil have flere naturnationalparker

Spar

Hætteklædt person truede chauffør med kniv

20171220-213302-L-2600x1714ma

Skadedyr på fri fod på fjerde døgn: Medarbejderne hjælper i jagten

180820 Thomas Fischer Siemens Gamesa

Fremtiden er uvis: Overrasket Thomas optimistisk trods stor fyringsrunde

Kristoffer Hjort Storm

Rådmænd forlader budgetforhandlinger: - Ældre og ansatte betaler prisen

Siemens Gamesa Aalborg

Kæmpe fyringsrunde på en af landsdelens største arbejdspladser

Spar

Hætteklædt person truede chauffør med kniv

Dronninglund Gymnasium 1

Gymnasier står til at miste tilskud - kan betyde fyringer

Pinderup Træpiller

play Omstridt træpillefirma sigtet for bedrageri

HTX: Folkeskoler charmeres til HTX med spændende eksperimenter

play Charmeoffensiv skal lokke elever til teknisk gymnasium

Støvring mobil politistation

Efter ulovligt salg til mindreårige: Nu patruljerer politiet

Blå blink_3

Tagdækker faldt i døden under besøg af Arbejdstilsynet

røde kors indsamling

Nordjyderne svigter Røde Kors-indsamling i hobetal

20_percent

gallery Sopraner og sporskifte: Det Kongelige Teater på overraskende visit

Efter gaslæk: Atomkraftværk tæt på Danmark skærper sikkerheden

Vaccine_90A0413

play Patienterne står klar - men læger mangler vacciner

Til forsiden

Til forsiden