Seneste nyt

fra Nordjylland

Smuglede narko i GLS-pakker: Nu er der faldet dom

To mænd på henholdsvis 37 og 47 år er fredag blevet idømt hele ni års fængsel for videreoverdragelse eller forsøg på videreoverdragelse af blandt andet cirka seks kilo amfetamin, cirka. 1,1 kilo kokain og cirka et kilo metamfetamin. 

Den 37-årige blev desuden også dømt for videreoverdragelse af 60 kilo hash. 

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Kim Kristensen til TV2 Nord. 

- Der er tale om store mængder narkotika, mens det derudover er en speciel sag, da den 37-årige har muliggjort videreoverdragelsen via sin ansættelse som chauffør for GLS, fortæller anklageren.

De to mænd ankede begge dommen med påstand om frifindelse. De er derfor fortsat varetægtsfængslet, hvilket ingen af de to kærede. 

- De har anket dommen ved at påstå at de kun skal dømmes i det omfang de selv har erkendt, og det er ret begrænset, konstaterer Kim Kristensen. 

Det eneste de to tiltalte har erkendt var, at være i besiddelse af 4,4 gram kokain og to kilo THC-olie.

Sagen kort fortalt

Sagen mod to mænd på 37 og 47 år startede 1. september i år i Aalborg, og ifølge specialanklager Kim Kristensen, er det en sag med en lang og omfattende efterforskning.

Der er både brugt telefonaflytning, overvågning og samarbejde med Toldstyrelsen og pakkefirmaet GLS.

Sagen drejer sig om 60 kilo hash fra Spanien afleveret i Ilbro ved Hjørring plus godt et kilo kokain, seks kilo amfetamin og et kilo metamfetamin, der er fundet i blandt andet pakker fra Tyskland.

En 37-årig mand, der arbejdede som kurér for GLS var altså tiltalt sammen med en 47-årig mand. 

Den 47-årige er medlem af Hells Angels og har ifølge ham selv boet de sidste mange år i Spanien, og kom til Aalborg få måneder inden, han blev anholdt den 23. november 2022.

De to tiltalte er bekendte med hinanden fra en fælles fortid i Hells Angels. 

Her er den 47-årige stadig medlem, mens den 37-årige selv fortalte i retten, at han er ude af rockerklubben. De tiltalte forklarede, at de kender hinanden fra en svømmehal, hvor de tilfældigvis mødtes og gik til saunagus en gang om ugen.