LIGE NU:

Sød tjans: Elever lavede chokolade for Operation Dagsværk

Gymnasieelever fra hele Nordjylland deltog onsdag i Operation Dagsværk.

Frivilligt arbejde for en god sag kan tage sig ud på mange måder. For en gruppe elever fra Aalborg Katedralskole blev det en meget sød tjans, der hentede penge hjem for Operation Dagsværk.

Onsdag droppede de nemlig en fridag for i stedet at være med i pakkeriet hos Aalborg Chokoladen.

- Det går simplethen ud på at vi tager en dag ud af vores uddannelse for at arbejde og så får vi nogle penge, der går til velgørenhed, forklarer Emily Holland Fischer fra 2.X på Aalborg Katedralskole.

Operation Dagsværk-indsamlingen løber af stablen hvert år i november, og i år går pengene til skoler i slummen i Dahka i Bangladesh. Pengene bliver samlet ind på den måde, at de unge tilbyder deres arbejdskraft hos forskellige virksomheder, som donerer den indtjente løn til det gode formål.

- Jeg synes, det er fedt at arbejde for noget som, you know... I stedet for at bare være derhjemme så kan jeg gøre noget som ændre verden en lille smule, siger Mia Cass fra 1.g.

Hver af gymnasieeleverne på pakkeriet får 350 kroner for dagens arbejde. Aalborg Chokoladen har deltaget i projektet i flere år. 

- Vi er med hvert eneste år. Jeg synes, det er et super initativ. De kunnne lige så godt have ligget derhjemme, så synes jeg, det er meget fedt, de kommer ud og gør noget for en god sag, siger John Aslak, indehaver af Aalborg Chokoladen.

Eleverne kunne nemlig godt bare have taget end fridag, men de har alligevel valgt at stille op og støtte det gode formål. 

- Det er jo bare en dag, og det kan man godt gøre for dem, der har brug for det, siger Emily Holland Fischer.