LIGE NU:

Sommerferie uden for Danmark kan blive mulig: Lufthavnsdirektør håber på aftale om grænseåbning

Tirsdag forhandler Folketingets partier med regeringen om en genåbningsplan for rejser ind og ud af Danmark. I Aalborg Lufthavn håber de, at de snart får svar på, hvornår grænserne åbner.

Det kan blive muligt at holde sommerferie uden for Danmarks grænser. Sådan lyder meldingen i det oplæg, regeringen har sendt til Folketingets øvrige partier forud for forhandlingerne om en plan for genåbning af grænserne.

TV 2 kom i besiddelse af aftaleudkastet tidligere tirsdag, og her fremgår det, at regeringen fra 26. juni forventer, at et fælles coronapas mellem EU-lande skal gøre det muligt for danskere at holde sommerferie i resten af Europa. Samtidig kan europæiske turister rejse ind i Danmark.

Allerede fra 6. maj ventes danskere og udlændinge fra EU-lande, der er gule eller orange på Udenrigsministeriets verdenskort, at kunne rejse ind og ud af Danmark, og det er en dato, de nu sætter ring om i kalenderen i Aalborg Lufthavn.

- Jeg synes, det er glædeligt, at vi nu har fået det på agendaen, at vi er nødt til at få åbnet for rejser. Det, at man sætter dato på, gør, at vi har et målpunkt, vi kan forholde os til, siger Niels Hemmingsen, der er direktør i Aalborg Lufthavn.

Ifølge regeringens aftaleudkast vil rejserestriktionerne for erhvervsrejsende måske allerede blive lempet fra 21. april, så erhvervsrejsende herefter ikke længere skal i isolation, før de må møde på arbejde. I Aalborg Lufthavn er de klar til at imødekomme de restriktioner, der måtte følge med i en aftale om åbning af grænserne.

- Vi er klar til at håndtere både indrejsende og udrejsende i forhold til de krav, der måtte være. Hvis der er noget, der kendetegner luftfart og lufthavne, så er det, at vi er fleksible og hurtige til at agere, siger Niels Hemmingsen.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden