Spøgefuld statsminister kalder Pape og Ellemann for Dupond og Dupont

Mette Frederiksen (S) sendte undervejs flere stikpiller af sted mod Søren Pape Poulsen (K) og Jakob Ellemann-Jensen på landsmødet i Aalborg.

 Mette Frederiksen (S) var søndag på talerstolen til Socialdemokratiets landsmøde i Aalborg. 

I Aalborg Kongres & Kultur Center talte stasministeren blandt andet direkte til sosu'erne. 

- I er nogle af de allervigtigste for vores samfund. I passer på os andre, når vi er syge. I er der den dag, vi skal herfra og i mange andre af livets sårbare situationer. Men lad os være ærlige. I dag er der ikke prestige nok i faget, lød det fra Mette Frederiksen, inden hun fortalte, at hun ønsker at give flere penge til gruppen under uddannelse.

Tilmed blev der også plads til at tale om inflation, krigen i Ukraine, energipriser og meget andet. 

quote Det var lidt som at diskutere med Dupont og Dupont fra Tintin

Mette Frederiksen (S), statsminister

Undervejs nåede Mette Frederiksen også at sende et par stikpiller af sted mod sine modkandidater Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen.

Statsministeren gjorde det klart, at hun er uenig med den kurs som Pape og Ellemann vil sætte for landet, omend hun slog fast, at hun ikke er i tvivl om, at de to modkandidater "elsker deres land".

Enige er de to kandidater dog heller ikke, selvom de prøver at foregive det, lød det fra Mette Frederiksen, inden hun refererede til en paneldebat på DR for nogle uger siden.

- Det var lidt som at diskutere med Dupont og Dupont fra Tintin. Hver gang én sagde noget, sagde den anden, ”Lige mine ord, Dupont”.


Stikker til Konservative

En spøgefuld Mette Frederiksen jokede også med, at det nu var nødvendigt for den borgerlige fløj at stille med to kandidater.

Særligt Det Konservative Folkeparti blev kritiseret undervejs i talen. 

- Midt i de her svære tider har Søren Pape foreslået, at vi kan undvære cirka 40.000 offentligt ansatte, at topskatten skal fjernes, og at retten til en værdig pension skal afskaffes, sagde Mette Frederiksen.

- Er det virkelig nu, at vores samfund skal gennemgå et omfattende økonomisk eksperiment? spurgte hun retorisk.

Modkandidater svarer igen

Også hele skattespørgsmålet tog hun op under talen.

- Hvis topskatten skal afskaffes. Er det så investeringerne i jeres uddannelse, der skal rulles tilbage, sagde hun til ungdommen og fortsatte:

- Og når selskabsskatten for de største virksomheder skal sænkes. Hvor meget skal der så spares på de unges SU? Der plejede engang at være et konservativt slogan om, at man ikke ville efterlade regningen i børneværelset. Men hvad nytter det egentlig, hvis I smider den i teenageværelset i stedet for?

Både Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen har efterfølgende på Twitter takket Mette Frederiksen for, at de fyldte så meget i talen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Foruden Socialdemokraitet mødes Radikale Venstre og Dansk Folkeparti også med deres bagland i denne weekend.


Seneste nyt

fra Nordjylland