LIGE NU:

Sportsøkonom om Mikkel Hansen: - Det er en kæmpe signing

Mikkel Hansen skal spille for Aalborg Håndbold fra 2022, når hans kontrakt med den franske klub PSG udløber.

- Det er stort for både dansk håndbold, men også for Aalborg Håndbold. 

Sådan lyder meldingen fra forsker i sportsøkonomi ved UCN, Kenneth Cortsen. Han har blandt andet forsket i, hvilken indflydelse verdensklassespillere har på klubbers branding. Og her ser han Mikkel Hansen som en stor gevinst.

- Mikkel Hansen er en af verdens bedste håndboldspillere, hvis ikke den bedste. Og det kan tiltrække investeringer og sponsorater, når så stor en spiller vælger at skifte klub. 

Lever op til forventningerne

Mikkel Hansen er tidligere blevet kåret som verdens bedste håndboldspiller, og hans evner på banen vil selvfølgelig være det vigtigste succeskriterie, når han fra sommeren 2022 skal spille for de rødhvide i Aalborg. 

Men allerede nu tør Kenneth Cortsen godt spå om, hvor god en investering Mikkel Hansen kan blive for Aalborg Håndbold:

- Han har tidligere vist, at han kan leve op til de høje forventninger, der bliver stillet til ham. Og det alene gør, at Aalborg Håndbold kan få lettere ved at tiltrække forretninger, simpelthen på grund af det image som følger med en spiller, der er på så højt niveau, siger Kenneth Cortsen.

- At transformere talent til titler eller sejre på banen er altafgørende i sportsøkonomien. Men derudover er Mikkel Hansen et utroligt stærkt brand for håndbold. Så han formår at trække det et par skridt videre i forhold til økonomisk merværdi.

Flere fra øverste hylde

Den tidligere Aalborg Håndbold-spiller og landsholdskollegaen Mads Mensah Larsen er sandsynligvis også på vej tilbage til Aalborg. Det skriver Ekstra Bladet. Klubben er med i det bedste selskab i Champions League, og der er ingen tvivl om, at ambitionerne er der til at række ud efter det fineste trofæ.

- Det her får også nogle visioner til at summe i Aalborg Håndbold, som på det seneste også har skabt gode internationale præstationer. Og her kan Mikkel Hansen vise sig at blive tungen på vægtskålen, når der skal sælges en idé om en klub i udvikling til sponsorer. 

- Det her er en spiller, der er blevet en moden verdensstjerne og en håndboldleder, der viser, at han kan løfte det ansvar, der følger med. Så det er virkelig godt gået at Aalborg Håndbold har formået at hente ham til klubben, afslutter Kenneth Cortsen.