Stine Rex’ ultimative udfordring: - Jeg drømmer om at stå øverst på podiet og vinke

TV2 Nord har fulgt Danmarks bedste ultraløber under hendes mission om at vinde verdens hårdeste ultraløb Spartathlon. Få et smugkig på første afsnit af dokumentaren lige her.

Ultraløber Stine Rex fra Aalborg er på vej mod sit livs udfordring, da vi i programmet første gang møder hende i Aalborg Lufthavn.

Med sig i rygsækken har hun en verdensrekord i 48 timer på løbebånd, hvor hun klarede 340 kilometer og flere både europæiske og danske rekorder.

Men selvom 42-årige Stine Rex er en af Danmarks mest vindende kvindelige ultraløbere, er der ét løb, hun mangler at besejre – det græske ultraløb Spartathlon. En tur på 246 kilometer i den græske hede fra Athen til Sparta.

- Hvem drømmer ikke om at blive nummer ét. Det ville være fuldstændig sindssygt at komme i mål som første kvinde. At stå øverst på podiet og vinke til de andre. Det gad jeg godt, siger Stine Rex.

Se første del af "Stine Rex i Grækenland" her.

Udgik til sidste løb

Aalborgenseren har gennemført Spartathlon to gange før – med en fjerdeplads som sin bedste placering. Tredje gang – for to år siden - måtte hun udgå efter 80 kilometer på grund af dehydrering.

Derfor er det en podie-tørstig ultraløber, der denne gang stiller til start i Athen.

- Jeg har gjort alt, jeg overhovedet kunne: Jeg har trænet til det, og jeg har forberedt mig – jeg føler mig 100 procent klar. Så den skal bare have en på sinkadusen!

STINE REX’ REKORDER

Europæisk mester for kvinder i 48 timers løb

Nordisk mester for kvinder i 48 timers løb

Danmarksmester i 100 Miles på 15 timer og 10 minutter

Danmarksmester i 24 timers løb på 243,7 kilometer

Danmarksmester i 48 timers løb på 384,7 kilometer

Danmarksmester i 24 timers løb på løbebånd på 222,6 kilometer

Vandt Backyard som første danske kvinde

Vandt Ultrabalaton (217 km) i Ungarn som førte danske kvinde

Kvalificeret sig til Badwater Ultramarathon i USA (217 km) som første danske kvinde

Hendes mand og træner Dan Kristensen tror også på, at Stine Rex kan præstere stort i år.

- Hvis dagen er der, og solen står højt på det rigtige sted, og hun har de rigtige ben, så kan hun godt komme i top 3, siger han – og fortæller mere om sin opgave undervejs i løbet.

- Min rolle er at være Stines coach, hjælper og mentaltræner. Og at få hende på rette spor, når hun begynder at løbe over evne og så dæmpe hende lidt. For hun har det med at blive bidt af de andre top-5 løbere og vil ikke have, de overhaler hende. Så der skal jeg minde hende om, at der er lang vej til mål endnu – vi venter lige lidt, fortæller Dan Kristensen.

Dan Kristensen er både Stine Rex' mand og træner.
Dan Kristensen er både Stine Rex' mand og træner.


Til daglig arbejder Stine Rex som fitnessinstruktør og koordinator i DGI-Huset i Aalborg. Hun løber en time hver eneste morgen – og derudover løber hun til og fra alle sine aftaler.

Løber for Legeheltene

Selvom Stine Rex selv skal stå for at tage de tusindvis af skridt, hun tilbagelægger på ruten fra Athen til Sparta, så er hun alligevel ikke helt alene.

Med sig i tankerne har hun nemlig de syge børn på Aalborg Universitetshospital og deres venner, Legeheltene – som Stine Rex netop er blevet ambassadør for.

ULTRALØBET SPARTATHLON

Spartathlons historie går tilbage til år 490 før Kristi fødsel.

følge sagnet løb soldaten Pheidippides selvsamme rute for 2.500 år siden for at overbringe nyheden om grækernes sejr over perserne.

1983 genopstod hans bedrifter som officielt løb: 246 kilometer på under 36 timer - Spartathlon.

Spartathlon bliver afholdt i den olympiske ånd om fair play og venskab. Alle der kommer i mål i Sparta er vindere.

Præmien er en olivenkrans og en skål vand.

Alle deltagere skal kvalificere sig til Spartathlon - kvinder skal kunne løbe 200 kilometer på 24 timer. I år stiller 342 til start fra 53 lande – kun en tredjedel af dem kommer til at gennemføre.

Distancen, terrænet og de hårde tidsgrænser har givet Spartathlon sit ry som verdens hårdeste ultraløb.

Kilde: Kuul.dk

Legeheltene er voksne, der kommer og underholder børnene med leg og sjov, mens de er indlagt – så tiden og smerterne kan glemmes for en stund.

Et projekt, der lægger Stine Rex hjerte nært, og som hun derfor har valgt at samle ind til under sin deltagelse i Spartathlon.

- På et eller andet tidspunkt holder man jo op med at gøre det, fordi man synes, det er fedt at få en præmie. Så har jeg brug for noget, der er lidt vildere. Og lige præcis dét her er noget, jeg hiver frem, når hverken hoved eller ben ikke gider mere. Så vil jeg tænke på det kæmpestore stykke arbejde, Legeheltene gør, siger hun.

Familien er med i Grækenland for at heppe på Stine Rex.
Familien er med i Grækenland for at heppe på Stine Rex.

Følg Stine Rex’ vej mod målet

Om det lykkes for Stine Rex at besejre sine dæmoner og erobre det traditionsrige ultraløb én gang for alle, kan du se lige her:

Du kan også se programmet på TV2 Nord Salto mandag 27. december klokken 19.50. Andet afsnit sender vi på TV2 Nord Salto mandag 3. januar 2021 klokken 19.50.


Seneste nyt

fra Nordjylland