Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Ultraløberen Stine Rex er klar med et nyt rekordforsøg. Hun vil have danmarksrekorden for, hvor langt man kan løbe på et løbebånd i løbet af 24 timer, og sideløbende sætter hun fokus på en sag.

RETTELSE: Det har tidligere fremgået af artiklen, at distancen for bedste kvinde i Danmark er 189 kilometer. Arrangørerne har siden fortalt, at de tal ikke er korrekte og henviser til, at der kun er tale om uofficielle rekorder, og at der derfor kan være forskellige meldinger. Den korrekte distance er opdateret i artiklen.

Ultraløberen Stine Rex skal 3. juni forsøge at erobre en danmarksrekord, når hun i 24 timer i træk løber på et løbebånd i Aalborg Zoo.

Den nordjyske løber vil forsøge at slå rekorden for, hvor langt man kan løbe på et løbebånd i løbet af et døgn ved et event, som er stablet på benene i samarbejde med patientforeningen Organdonation - ja tak!, der sætter fokus på organdonation i Danmark og arbejder for at forbedre vilkårene for de danskere, som står på venteliste til en nyt organ.

En sag, Stine Rex gerne vil være med til at skabe opmærksomhed omkring.

- Jeg har faktisk ikke taget stilling. Det har min mand heller ikke, og så tænkte jeg, at hvis vi ikke har, så er der dæleme mange andre, der garanteret heller ikke har, siger Stine Rex i en video om baggrunden for, at hun ønsker at skabe opmærksomhed om organdonation.

Følg rekordforsøget på TV2 Nord

Stine Rex' mål er at løbe mindst 185 kilometer i løbet af de 24 timer for at slå kvindernes danmarksrekord for løb på løbebånd i løbet af et døgn. Arrangementet skulle have fundet sted i december sidste år, men blev udskudt på grund af coronasituationen.

Derfor bliver det nu i stedet 3. juni, ultraløberen tager de mange tusinde skridt på løbebåndet i Aalborg Zoo. Rekordforsøget begynder klokken 12.

På et andet løbebånd vil ultraløberen Peter Torjussen forsøge at slå mændenes danmarksrekord for 24-timersløb på løbebånd, mens der på et tredje løbebånd vil være 24 såkaldte medløbere, som hver løber med de to ultraløbere i en time.

Arrangementet kan følges på TV2 Nord, som livestreamer alle 24 timer.


Seneste nyt

fra Nordjylland