LIGE NU:

Stine Rex i mål: - Jeg tror, jeg kan løbe igen i morgen, men jeg gider ikke

Den nordjyske ultraløber Stine Rex er i mål efter sit 48 timer løb i Fårup Sommerland. Det blev ikke til en verdensrekord, men hun har nu slået rekorden i 48 timers løb for Europa og Norden, og hun har også slået den danske rekord for mændene med 384 kilometer i benene tilbagelagt siden fredag formiddag.

Den nordjyske ultraløber Stine Rex var lørdag aften fuld af fortrøstning over at gennemføre sit 48 timers ultraløb, ligesom hun nu troede på, at der var en chance for at kunne slå verdensrekord. Hvilket var målet.

Den officielle verdensrekord lyder på 397,103 km og er sat af japanske Sumie Inagaki.

Men i løbet af morgenen og som de øvrige rekorder tikkede ind, begyndte Stine Rex at gå. Og det var først på sidste runde, at hun igen satte fart på løbet.

- Jamen, jeg var tilfreds, og man er altid nervøs op til sidst, og jeg var spændt på, om jeg havde det ekstra gear, og det havde jeg gudskelov, fortæller Stine Rex og tilføjer med et grin:

- Jeg tror godt, jeg kan jeg løbe igen i morgen, men det gider jeg ikke.

- Jeg tror godt, jeg kan jeg løbe igen i morgen, men det gider jeg ikke, siger Stine Rex, der nu glæder sig til at sove

Slut med 48 timers løb

Nu er hun er dansk, nordisk og europæisk rekordholder, titler,  som Stine Rex i den grad er stolt af, at hun nu kan runde sin karriere som 48 timer-løber af med.

For løbet i Fårup Sommerland blev det sidste af sin slags, lydet det fra den nordjyske ultraløber.

-  Det her er ikke kun et løb, det er et fællesskab, det en stor oplevelse, det har været sjovt og spændende. Det kan aldrig blive ligeså godt, og jeg kommer aldrig til at løbe et 48 timers løb igen, fortalte Stine Rex til TV2 Nords reporter Pia Beltoft, der tog imod hende på målstregen.

Det blev til 173 omgange i Fårup Sommerland og 384 kilometer.

Løbet i Fårup Sommerland blev det sidste 48 timers løb for Stine Rex

 

- Nu skal jeg sove

Med på sin tur har hun haft besøg af flere løbere fra nær og fjern, ligesom der langs ruter står folk og hepper på hende. Og helt uundværlig har hendes mand Dan Kristensen været. Han har været den, der har pisket hende og helt kategorisk nægtet hende at komme ind og sove, når hun følte, at hun gerne ville det. 

Nu glæder hun sig til efter 48 timer rundt og rundt på den 2,2 kilometer lange og godkendte rute i Fårup Sommerland endelig at kunne komme ind i autocamperen og bare sove.

- Nu skal jeg sove, og nu kan Dan ikke sige nej, lyder det fra Stine Rex.

Med til at hjælpe Stine Rex på vej på den lange tur er blandt andre Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, der lørdag formiddag løb en maraton på ruten i Fårup Sommerland.

- Der findes kun en Stine - en der har så meget energi og vilje til at gøre noget for andre, og så sportsligt er hun helt enestående. Det at være med til at hjælpe hende, det vil jeg rigtigt gerne, lød det fra Thomas Kastrup-Larsen om, hvorfor han trak i løbeskoene.

Samler penge ind

Rekordforsøget er også et velgørenhedsløb, hvor Stine Rex samler penge til sin arbejdsplads, DGI-Huset i Aalborg, der som så mange andre steder er ramt hårdt økonomisk af coronakrisen.

- Det betyder meget for mig, at jeg ved at lave det her løb kan bidrage til at støtte DGI-Huset, som betyder så utroligt meget for rigtig mange mennesker. Jeg vil gøre alt for at bidrage til, at huset kommer godt ud på den anden side af corona-krisen, siger Stine Rex.

Der er allerede rullet omkring 75.000 kroner ind via mobilpay til støtte for Stine Rex og DGI Huset, og det endelige beløb gøres op i løbet af søndagen. 

Stine Rex stoppede med at løbe lidt før klokken 9, men som hun selv sagde, jeg gad ikke mere.