LIGE NU:

Stor dusør i sagen om skudt kongeørn

En dusør på 50.000 kroner udloves til den, der kan komme med afgørende oplysninger i sagen om den skuddræbte kongeørn.

Dansk Ornitologisk Forening og et af foreningens medlemmer giver hver 25.000 korner til den, som kan komme med afgørende oplysninger, der kan føre til en dom af den person, som har skudt den danske kongeørn. 

Kongeørnen blev fundet skudt for lidt over en uge siden på nordbredden af Limfjorden nær Gandrup. Den blev fundet ikke langt fra, hvor dens æg klækkede for syv år siden. Kongeørnen er ringmærket, og derfor kender man dens baggrund. 

Det er ganske enkelt forfærdeligt og rent ud sagt noget forbandet svineri, at nogen kan finde på at skyde kongen af den danske fuglefauna.

- Kongeørnen er en af kronjuvelerne i den danske natur, og den er et symbol på en rig og vild natur. Det er ganske enkelt forfærdeligt og rent ud sagt noget forbandet svineri, at nogen kan finde på at skyde kongen af den danske fuglefauna. Drabet er sket med fuldt overlæg og på kort afstand, for haglene sidder tæt i den dræbte rovfugl. Ørnen har formentlig været ved at etablere sig i et nyt yngleområde, da den blev skudt, siger Egon Østergaard, der er formand for Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

DOF mener, at det er meget vigtigt at få opklaret sagen om kongeørnen. De har derfor anmeldt det til Nordjyllands Politi og sammen med et medlem udlovet dusøren på 50.000 kroner. Det er øjenlæge Kim Frost fra Thisted, der giver 25.000 af egen lomme til dusøren. Han har været medlem af DOF i 55 år og mener, at drabet på kongeørnen er en skændsel. 

- Selv om vi lever i et af verdens rigeste og mest oplyste samfund, er der tilsyneladende fortsat personer, som vil udrydde rovfugle på trods af enhver saglighed. Rovfugle er hverken lystmordere eller har en umættelig appetit. Ørne er så at sige mageligt anlagt. De går efter svækkede fugle eller harer og æder gerne ådsler. Ingen mennesker er truet på næringen, fordi ørnene er kommet tilbage. Jeg giver dusøren for at signalere, at vi fugleelskere ikke vil finde os i grove overgreb på vores fælles naturværdier, siger Kim Frost.

Røntgenfotos på Sindal Dyrehospital afslørede mindst 20 hagl i den dræbte ørn, der netop er sendt til yderligere analyser hos DTU Veterinærinstituttet, afdeling for vildtsundhed. Her vil det blive undersøgt, hvilke hagl den store rovfugl er skudt med. Det vil også kunne belyses, om ørnen er blevet skudt, mens den fløj eller sad på jorden eller i et træ.

Fakta om dusøren:

 

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

def_thumb,50_percent

play Genåbning i Nordjylland: Højskoler og storcentre må væbne sig med tålmodighed

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Til forsiden

Til forsiden