LIGE NU:

Strejke og konflikt er uden betydning – Cecilie vil være sygeplejerske

Sygeplejerskestrejke har ikke haft indflydelse for Cecilie Lang Andersens valg. Efter sommerferien skal hun læse til sygeplejerske.

Cecilie Lang Andersen sidder med telefonen til øret på en sofa, der er halvsamlet i hende og hendes kæreste nye lejlighed i Aalborg, mens hun lidt desperat venter på, at personen i den anden ende af røret tager telefonen.

- Hej farmor, jeg er kommet ind, siger hun glad over telefonen, da der endelig bliver svaret.

Cecilie Lang Andersen fik onsdag morgen besked om, at hun er kommet ind på sin drømmeuddannelse som sygeplejerske i Aalborg.

- Jeg sad i kø og sad i kø, og det lykkes bare ikke at komme ind, så jeg ventede faktisk indtil her i morges med at se det. Det er simpelthen så dejligt, siger hun til farmoren i telefonen.

Cecilie Lang Andersen har aldrig rigtig været i tvivl. Hun vil være sygeplejerske, og det skinner også tydeligt igennem på hendes ansøgninger. På første prioritet har hun sygeplejerskeuddannelsen i Aalborg og på anden prioritet sygeplejerskeuddannelsen i Hjørring.

- Det er drømmen, så det er derfor, at jeg kun søgte det, siger Cecilie Lang Andersen.

Se Cecilie Lang Andersen forklare, hvorfor hun rigtig gerne vil være sygeplejerske i videoen ovenfor.

Strejke blandt kommende kollegaer

Lige nu er sygeplejefaget inde i en anspændt periode, hvor sygeplejerskerne strejker, fordi de ønsker, at deres løn kommer til at afspejle det arbejde, de udøver. I tirsdags blev strejken udvidet, så endnu flere sygeplejerske om fire uger vil være en del af strejken, der har stået på siden den 19. juni, fordi sygeplejerskerne ikke er blevet enige med arbejdsgiverne i regionerne og kommunerne om en ny overenskomst.

- Jeg har gjort lidt tanker om det. Jeg håber da, at lønnen vil afspejle arbejdsbyrden. Min uddannelse er først færdig om tre og et halvt år, og man ved jo ikke, hvordan hele situationen ser ud om tre og et halvt år. Jeg synes, at det har været lidt svært at gøre sig nogle tanker om det, siger Cecilie Lang Andersen.

Har strejken haft betydning for dit valg?

- Nej, ikke rigtig. Jeg vil rigtig gerne have en uddannelse, der gør mig glad og gør, at jeg er glad for at gå på arbejde. Derfor har jeg tænkt, at den ikke har skulle have lov til at skræmme mig. Jeg håber selvfølgelig, at løn og arbejdsbyrde kommer til at hænge sammen, men det har ikke som sådan haft betydning for mit valg, svarer Cecilie Lang Andersen.

Nu ser hun frem til sommerferien er ovre, sofaen færdigsamlet og hendes uddannelse begynder, så hun en dag kan komme ud og gøre det, hun har drømt om.

- Det der med, at der ikke er to dage, der ligner hinanden, og man møder en masse forskellige mennesker, det tiltaler mig meget, siger Cecilie Lang Andersen.

Og farmor. Hun blev glad for at få den dejlige nyhed over telefonen.