02:16

Det er en succes at dele elbiler med hinanden i Aalborg Øst. Her gør beboerne flittigt brug af to eldelebiler som de kan bruge når det passer dem. Andre boligforeninger vil nu også have delebiler.

Himmerlands Boligforening indførte el-delebil til sine beboere for seks måneder siden - nu vil andre afdelinger også være med i ordningen. Foto: PR

1 af 2

Succes med elbil på delebasis breder sig i Aalborg

El-delebiler på abonnement er det helt nyt hit blandt beboerne i Sundparken i Aalborg - og nu vil flere afdelinger være med i ordningen.

Engang imellem kan man godt komme ud til en bil, hvor den forrige bruger har glemt at fjerne slikpapir og tomme sodavandsflasker. Men det er også den eneste ulempe, beboerne i Sundparken i Aalborg kan finde ved den seks måneder gamle ordning med el-delebiler.

Faktisk er delebilerne, der kører på strøm, så populære, at de er i brug næsten hele tiden, viser en opgørelse fra Himmerlands Boligforening, som står bag ordningen. Og der er snart brug for at opgradere den lille vognpark fra to til tre biler for at følge med behovet.

- Jeg bruger dem tit, når jeg skal hente børn et eller andet sted i byen, eller hvis vi lige skal et eller andet hurtigt. Økonomisk er det jo bare billigt. Nemt og praktisk, lyder den korte dom fra Karsten Christensen, beboer i Sundparken i Aalborg.

Delebilsordningen foregår via firmaet TADAA! og fungerer på den måde, at man køber sig til et abonnement på bilen alt efter sit behov. Eksempelvis koster det 549 kroner at bruge bilen 24 timer om måneden. Med en app på telefonen kan man låse bilen - og låse den op igen - ligesom man på app'en kan meddele, at bilen er enten er ude at køre, eller er tilbage for at blive ladet op.

- Vi har 80 procents belægning på elbilerne i dagtimerne, så det er helt fantastisk, siger Ole Nielsen, direktør i Himmerlands Boligforening. 

Han er glad for, at beboerne i området har taget elbilerne til sig - og nu vil andre afdelinger af boligforeningen også være med i ordningen.

- Det kommer i universitetsområdet, det kommer i Kildeparken, og det kommer i Svenstrup. Og en afdeling i Vejgaard har også haft en forespørgsel ude på at få elbiler så sent som i går, fortæller Ole Nielsen fra Himmerlands Boligforening.

Han regner med, at der om bare et til to år vil 20-30 el-delebiler i Aalborg-området.