LIGE NU:

Sundhedsminister på inspirationstur i Aalborg: - Sundhedshus er et godt eksempel på fremtiden

Sundhedsminister, Ellen Trane Nørby, var tirsdag på besøg i Sundheds- og Kvartershuset i Aaalborg Øst for at se eksemplet på fremtidens almen praksis.

For to uger siden kunne regeringen og Dansk Folkeparti præsentere deres sundhedsreform. En reform, der blandt andet indebar en nedlæggelse af regionerne og en opførelse af 21 nye sundhedsfællesskaber, og her kommer Aalborg og Nordjylland ind i billedet.

I Aalborg Øst findes der nemlig lige nu et Sundheds- og Kvartershus, som har flere behandlinger under samme tag.

Netop den form for sundhedshuse en den slags som regeringen ønsker flere af i fremtiden. Derfor var sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V), tirsdag på besøg i Aalborg Øst for med egne øjne at se på det, som hun mener er et godt valg og eksempel på fremtidens almen praksis.

I flere steder af landet er det svært at skaffe praktiserende læger, og det gælder for Aalborg. I Aalborg har 92 procent af lægerne lukket for tilgang af nye patienter. Det problem er også noget, som de har arbejdet på i Sundheds- og Kvartershuset i Aalborg Øst, hvor de har arbejdet intensivt med at gøre det attraktivt for læger at arbejde der.

- Hvis vi skal lykkes med at sikre læger til alle danskere tæt på, hvor de bor, skal det være lysten hos lægerne, der driver det. Derfor arbejder vi i regeringen også med at etablere moderne sundheds- og lægehuse, så lægerne har lyst til at søge til eksempelvis Aalborg Øst, siger sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V).

Til de kommende tre nordjyske sundhedsfællesskaber har regeringen og Dansk Folkeparti afsat en overordnet økonomisk ramme på 489 mio. kr. til sundhedshuse og psykiatrihuse.