Sygeplejerskeformand frygter ny smittebølge: - Jeg er meget bekymret

Mens mange grupper i samfundet går og glæder sig til den gradvise åbning af landet i næste uge, så er den nordjyske formand for sygeplejerskerne i Nordjylland bekymret.

De seneste dage er der begyndt at sprede sig lidt optimisme, eftersom regeringen, som følge af de lave smittetal, er begyndt at kigge på, hvilke dele af samfundet der kan genåbnes.

Formand for sygeplejerskerne i Nordjylland Jytte Wester ser også frem til en gradvis genåbning, men det er dog ikke uden forbehold.

quote - Jeg er meget bekymret for, hvad der kommer til at ske.

Jytte Wester, Kredsformand, Dansk Sygeplejeråd, Nordjylland,

Hun peger nemlig på, at der allerede er trukket store veksler på sundhedspersonalet, og at en tredje smittebølge vil komme meget ubelejligt lige nu.

Regeringen lægger med sundhedsminister Magnus Heunickes ord op til en gradvis men mærkbar genåbning af Danmark, når de nuværende restriktioner udløber søndag aften til midnat. 

For eksempel ser det ud til, at de fleste butikker i detailhandlen kan åbne, og at de store elever kan komme i skole igen. Kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland, Jytte Wester, glæder sig også til normale tilstande igen, men der er malurt i bægeret.

- Jeg er meget bekymret for, hvad der kommer til at ske. Vi står med en masse sundhedspersonale, som har været under maksimalt pres i et år nu. De har klaret første og anden smittebølge. Hvis genåbningen i næste uge kommer til at betyde en tredje smittebølge, så er jeg rigtig meget bekymret, siger kredsformanden i Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland.

Ifølge sundhedsministeriet vil genåbningen i april betyde op mod 870 indlagte med coronavirus. Til sammenligning er der lige nu 254 indlagte.

- Jeg synes, at det er problematisk, at man arbejder med sådan en kalkuleret risiko. Hvis vi ender på så mange indlagte, så er vi på linje med tallet mellem jul og nytår, og så ved vi, at sundhedsvæsenet er presset til det yderste, siger Jytte Wester.

Artiklen fortsætter efter nedenstående grafik

Professor i infektionssygdomme deler bekymring

Sunhedsstyrelsen vurderer, at en indlæggelsestal med mere end omkring 400 og 450 covid-19 patienter kan påvirke hospitalernes øvrige drift.

- Lige nu er vi omkring 250, så vi har relativt lidt at gøre med, siger Jens Lundgren, der er professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet.

Efter forhandlinger tirsdag skal politikerne efter planen onsdag melde konkrete retningslinjer for genåbningen ud. I Dansk Sygeplejeråd håber de, at politikerne vil tage hensyn til kapaciteten i sundhedsvæsenet.

- Det er også vigtigt, at der er planer for hurtig nedlukning af ting igen, hvis det viser sig, at smitten løber løbsk, siger Jytte Wester.


Seneste nyt

fra Nordjylland