Team Tvilling vinder Aalborg Kommunes handicappris
Foto: Pressefoto
Blandt 21 nominerede vandt Team Tvillings nordjyske afdeling onsdag Aalborg Kommunes handicappris.
Op mod 100 mennesker var onsdag aften samlet i Trekanten Kulturhus i Aalborg Øst. Her skulle 2017-udgaven af Aalborg Kommunes handicappris uddeles, og der var hele 21 nominerede, der kæmpede om den.
Vinderen af prisen blev Team Tvilling personificieret ved Michael Mark og Martin Langballe fra holdet nordjyske afdeling. Team Tvilling er et projekt, der bidrager til at fysisk og psykisk handicappede inkluderes i samfundet, ligesom de arbejder for at skabe fællesskab og bygge bro mellem mennesker med og uden handicap.
- Det er fantastisk. Det er et kæmpe skulderklap til vores initiativ blandt mange andre initiativer der er inkluderende. Det er med til kaste et lille lys på, at vi har brug for hinanden og at vi er gode for hinanden. Vi oplever jo, at løbeturene giver et kæmpe sammenhold og glæde, mens vi er i øjenhøjde med hinanden. Vi er en ligeværdig løbeklub, det er det vi mærker i løbene. Og så er vi jo også glade for præmien – jeg er sikker på at vores julefrokostudvalg har gode idéer med de 5.000 kroner. De falder på et tørt sted, siger Michael Mark og Martin Langballe.
Det er niende gang Aalborg Kommune uddeler handicapprisen, som har til mål at sætte fokus på forholdene for personer med handicap, ligesom prisen har til formål at hædre de indsatser, der bliver gjort for at skabe livskvalitet og muligheder for borgere med handicap.
Med prisen følger blomster, et diplom og en kontant anerkendelse på 5000 kroner. Det hele blev overrakt af rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen Mads Duedahl (V).
- Jeg synes det er så flot, at vi igen i år har så mange indstillede til prisen. For mig fortæller det generelt at Aalborg Kommune er et sted hvor vi tager os af hinanden, at der bliver lagt mærke til de mange flotte indsatser – og det er vigtigt, for ildsjælenes arbejde kan vi ikke tage for givet. Årets vinder Team Tvilling Nordjylland er jeg meget begejstret for. De har en unik evne til at styrke fællesskabet mellem mennesker med og uden handicap. Det er jo inklusion i praksis. Prisen er en anerkendelse til Michael Mark og Martin Langballe, men også til de mange frivillige løbere, der uge efter uge skaber gode oplevelser for handiatleterne, siger Mads Duedahl.
Prisen er tidligere uddelt til:
- 2016: IH Aalborg
- 2015: De frivillige seksualvejledere
- 2014: Judith Kok, frivillig i Arbejdsmarkedsafdelingen for skånejobs.
- 2013: Mette Bluhme, for it-program, der kan give unge mulighed for at kunne kommunikere.
- 2012: Tina Sloth, Fritidscentret Huset, Gl. Kongevej.
- 2011: Birgit Boe Jørgensen, Center for Døvblindhed og Høretab (sansevenlig, oplevelsesrig mad).
- 2010: Kørestolsfirmaet Wolturnus.
- 2009: Aase Kvolbæk (for bl.a. sit arbejde i Handicaprådet).