LIGE NU:

Lykkebørn får deres livs oplevelse

Rikke Nielsens håndboldspillere fra den såkaldte Lykkeliga i hovedrolle, da Danmark møder Sverige i testkamp inden VM.

Arena Nord i Frederikshavn summer af liv denne lørdag eftermiddag sidst i november. De danske håndboldkvinder skal møde Sverige i en landskamp forud for VM. I forhallen samles lidt efter lidt 32 børn med forældre fra den såkaldte Lykkeliga, der er for børn med psykiske handicaps.

Kvinden bag er den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen, der selv har Magda på sit hold, Aalborg Kidz.

- Vi har fået lov til at løbe på banen med landsholdene. Dansk Håndbold Forbund ringede, og spurgte, om vores Lykkeliga-børn ville have den oplevelse, og jeg var ved at græde af glæde, siger Rikke Nielsen.

Børnene klæder om til rødt og hvidt, i øvrigt i et omklædningsrum, som Rikke Nielsen har dårlige minder fra. Hun har tabt mange kampe her i Frederikshavn. Det bekymrer nu ikke børnene, der bare glæder sig. Trøjerne får de lov at beholde.

Efter omklædning lines børnene op på række sammen med en flok pigespillere fra den lokale klub, og så lukkes de ind til et larmende inferno i hallen. Et af børnene må have høreværn på, og et andet må Rikke eskortere op til forældrene.

Hun når tilbage i tide, men ganske kort tid før indløb skal Magda tisse, og det kan IKKE vente.

I videoen kan du se hele reportagen fra den uforglemmelige landskampsdag i Arena Nord 25. november 2017.