Teenagere tiltalt for at smadre politistation for 80.000 kroner

I februar sidste år blev en nærpolitistation i Aalborg udsat for groft hærværk. Nu skal sagen for retten, og seks unge drenge er tiltalt for at stå bag.

Det er åbenbart ikke alle, der er begejstrede for, at der er kommet en nærpolitistation på Grønlands Torv i Aalborg. I hvert fald blev den ifølge politiet selv smadret for 80.000 kroner, da der blev begået hærværk mod den i februar sidste år.

Politiet mener, at i alt seks unge stod bag hærværket, og tirsdag og onsdag skal fem af dem efter planen møde i retten i Aalborg. 

Den sidste, som politiet mener deltog i hærværket, var blot 14 år på gerningstidspunktet og er således under den kriminelle lavalder.

De øvrige tiltalte er også unge drenge, som på gerningstidspunktet var i alderen 15-18 år.

Ruder smadret og skader på facaden

Hærværket på nærpolitistationen fandt sted ved 19.30-tiden om aftenen 10. februar 2021. I to omgange blev der kastet sten mod nærpolitistationen, så i alt otte ruder blev smadret eller beskadiget på anden vis.

Politistationens facade fik også skader, der måtte udbedres. Regningen for reparationerne løb efterfølgende op i cirka 80.000 kroner.

Det er ifølge straffeloven en skærpende omstændighed, at hærværket er begået mod en af politiets lokaliteter.

Anklager går efter fængselsstraf

Når sagen kommer for retten, stiller anklageren med et krav om, at de tiltalte idømmes en ubetinget eller betinget fængselsstraf.

To af de tiltalte er så unge, at de endvidere skal have deres sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet, når retten har afgjort sagen. Og endelig kan krav om udvisning af Danmark også komme i spil, fremgår det af anklageskriftet.

Det fremgår ikke på forhånd, hvordan de unge forholder sig til anklagerne.

Nordjyllands Politi har for nyligt holdt åbent hus på nærpolitistationen på Grønlands Torv. TV2 Nord var med den 1. marts 2022: 

Nærpolitistationen på Grønlands Torv i Aalborg har den 1. marts 2022 været åben i et år. Det blev markeret med åbent hus.

Seneste nyt

fra Nordjylland