Terpede svar på 130 spørgsmål: Iværksætterduo fra Aalborg får første investering i populært tv-program

Rosende ord og en "drømmeløve" på holdet var virkeligheden for to unge nordjyder.

Idéen om at købe frø på samme måde, som vi blander slik, krydret med et skarpt, aalborgensisk iværksætterpar. 

Den kombination slog benene væk under løverne i det populære DR-program 'Løvens Hule', da første afsnit af sæson ni i går løb over skærmen. 

Her investerede 'Hungry'-stifteren Morten Larsen - i hård kamp med to andre løver, Anne Stampe og Tahir Siddique - 300.000 kroner for 15 procent af virksomheden Bland Selv Frø, som ejes af de to 25-årige Emil Nissen og Jakob Rønd Kristensen. 

- Det er bare totalt overvældende, fortæller Emil Nissen.

Danskerne vil hjemmedyrke

Bland Selv Frø er et onlinekoncept, hvor man kan lave sit eget miks af 110 økologiske frø i små poser. 

- Mental sundhed er en af tidens største megatrends, og flere danskere er begyndt at interessere sig for hjemmedyrkning. Men udvalget af økologiske frø var ret begrænset, og det ville vi gerne gøre noget ved, fortæller Emil Nissen.

Siden optagelserne til 'Løvens Hule' i sommeren 2023 har Bland Selv Frø haft travlt med at forberede sig til en forventet vækst.

Hvor de indtil for få måneder siden selv stod for at pakke de flere millioner frø i små poser og klistre labels på, har alle de processer nu fået et løft.

Imponerede løver

- Når man gør en indsats, går det også tit godt. 

Sådan lyder budskabet nu fra iværksætterparret, der brugte to måneder på intensivt at forberede sig til deltagelsen i 'Løvens Hule'. 

De gennemså alle tidligere sæsoner og terpede svar på omkring 130 spørgmsmål, der tidligere var blevet stillet. 

Og selvom Emil Nissen alligevel blev "sygt nevøs", da de endelig stod foran investorerne, viste det store forarbejde at betale sig.

- Jeg synes virkelig, I er så fede. Jeg gad bare godt at have sådan to i min portefølje, sagde løven Anne Stampe. 

Men det blev en af de nye løver i stolen, Morten Larsen med erfaring fra blandt andet 'Just Eat', 'Miinto' og 'Hungry' som kom med på de to nordjyders hold. 

Og det var netop iværksætternes "drømmeløve".

- Jeg har mere end 20 års erfaring med e-commerce. Alligevel kunne jeg ikke komme på ét eneste spørgsmål, som Emil og Jakob ikke kunne svare på. Det imponerede mig, lyder det fra den nye investor. 

- Det var total surrealistisk. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, fortæller Emil Nissen om deltagelsen i det populære program. 

Siden afsnittet løb af skærmen i går, har de fået mange positive henvendelser og oplevet stor interesse for Bland Selv Frø.

VIDEO: Fredag besøgte TV2 Nord de to iværksættere. Du kan se det herunder: 


Seneste nyt

fra Nordjylland