Foto: Aalborg Lufthavn

Tilbagegang: Lufthansa koster Aalborg Lufthavn passagerer

Aalborg Lufthavn melder samlet om en lille tilbagegang for august i forhold til sidste år, men Lufthansa-farvellet koster dyrere end som så.

En august som forventet, lyder meldingen fra Aalborg Lufthavn.

Det dækker over dels over en pæn fremgang i indenrigstrafikken på otte procent og dels over en mindre, men forventet, tilbagegang i den samlede flytrafik på 3,1 procent, fordi august i år havde en weekend mindre end august sidste år.

- August er præget af, at erhvervslivet stadig ikke er på fuld højde, hvad angår rejseaktivitet, da mange stadig holder ferie. Alligevel ser vi en pæn vækst på 8,1 procent i forhold til samme måned sidste årsiger direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

Men det er ikke desto mindre svært for lufthavnsdirektøren at komme uden om, at Lufthansas reducering af afgange fra Aalborg sætter sine spor. Udenrigstrafikken er gået tilbage med 23,6 procent i forhold til august 2015 - fra knap 38.000 passagerer i august sidste år til 29.000 passagerer i år. 

Læs også Lufthansa fra Aalborg reduceres kraftigt

- Vi har sagt det før, men det er altså stadig Lufthansas kraftige reducering, der spiller ind på nedgangen i udenrigstrafikken, siger Søren Svendsen med henvisning til, at de 14 ugentlige afgange med Lufthansa til Frankfurt i marts blev reduceret til bare én.

Det skete, fordi luftfartselskabet i forbindelse med en reorganisering af sin flyflåde fik færre maskiner til rådighed i Europa, og det kom altså til at gå ud over Aalborg. Men der er alligevel gode takter at spore i den nordjyske lufthavn.

- Til gengæld kan vi se, at et selskab som Norwegian er gået knap 10 % frem på de spanske destinationer. Norwegian har jo netop også meddelt, at der flyves direkte til Alicante i vintersæsonen, og at de indsætter en ekstra ugentligt afgang til Malaga på grund af stor efterspørgsel, forklarer Søren Svendsen.

Læs også Den positive kurve er knækket i Aalborg Lufthavn

 

Læs også Masser af chartergæster i Aalborg Lufthavn