LIGE NU:

Tiltalt for voldtægt- og drabsforsøg: Pårørende beskriver ham som omsorgsfuld og kærlig

Tirsdag foregik de første vidneafhøringer i sagen om den 22-årige mand, som er tiltalt for drabs- og voldtægtsforsøg på 17 kvinder. Hans nære genkender ikke dét, han er tiltalt for.

Sagen om den 22-årige aalborgensiske mand, der er tiltalt for drabs- og voldtægtsforsøg på 17 personer, fortsatte i retten tirsdag.

På sagens fjerde retsdag var det blevet den 22-årige mands ven, kæreste og mors tur til at beskrive den tiltalte, og de afviste alle tre dét, som den 22-årige mand er tiltalt for.

quote Dem, der står min klient nær, kan slet ikke genkende, at han skulle have gjort det, han er tiltalt for

Forsvarsadvokat, Charlotte Møller Larsen

- Dem, der står min klient nær, kan slet ikke genkende, at han skulle have gjort det, han er tiltalt for, siger den tiltaltes forsvarsadvokat Charlotte Møller Larsen.

Hun fortæller også, at den 22-årige mands nærmeste beskriver ham som ikkevoldelig, sympatisk og omsorgsfuld.

- Kvinden, som han boede med, da episoden med naboen fandt sted, sagde i dag i retten, at han var en omsorgsfuld, kærlig og god kæreste, og at hun kun kender ham som et godt menneske, siger Charlotte Møller Larsen.

Pårørende bekræfter: Han havde pengeproblemer

Den 22-årige mand har tidligere afvist, at han lavede en liste med 17 kvindelige navne på for at voldtage dem og dræbe dem.

Han har derimod forklaret, at han lavede den, fordi han ville begå indbrud hos dem, da han har en kæmpe hash-gæld.

Det bekræftede tiltaltes nærmeste i dag i Retten i Aalborg.

- Vi var meget interesseret i at få bekræftet, hvilken situation han stod i på det tidspunkt, han lavede listen, så det er godt, at min klients pårørende kan bekræfte, at han skyldte penge, siger Charlotte Møller Larsen.

Retsmediciner: ”Kvælertaget tog alt fra sekunder til et par minutter”
Den 22-årige mand er blandt andet tiltalt for at tage kvælertag på sin dengang 24-årige kvindelige nabo.

Naboen slap væk, og meldte straks den 22-årige mand til politiet. Her blev hun tjekket af en retsmediciner, som også blev afhørt i retten i dag.

- Retsmedicineren fortalte, at kvinden havde været i livsfare, og hun forklarede, at det kunne være opstået ved et halsgreb, som havde været langvarigt og kraftigt, siger forsvarsadvokat Charlotte Møller Larsen.

Hvor langvarigt kvælertaget har varet, kan retsmedicineren dog ikke sige noget om. I retten forklarer hun, at det kan have varet alt fra sekunder til et par minutter.

I morgen, onsdag, fortsætter vidneafhøringerne i Retten i Aalborg. Her skal en it-tekniker fortælle, hvad der helt præcis er fundet på den 22-åriges computer. I retssagen har det nemlig tidligere været fremme, at der er foretaget hundredvis af søgninger efter dødsporno og voldtægtsvideoer på mandens telefon og computer. 

Der er afsat otte dage til retssagen og der forventes dom i sagen senest 4. december.

Herunder kan du få et overblik over sagen

Sagen kort