02:27

Mange kender eksamenerne fra grønnefiltborde og sorte tavler. På det Jyske Musikkonservatorie i Aalborg er det med eksaminerne lidt anderledes. I dag skal Aske Stubkjær Madsen i eksamen i trommer.

Foto: Jan Sørensen

1 af 2

Tonerne flyder til eksamen i rockmusik

Eksamenstiden er gået ind. På Det Jyske Musikkonservatorium står eksaminerne hverken på dansk eller historie, men på trommer og guitar.

Trommer, guitar og bas. Det er ikke hvad mange forbinder med en eksamen. Det gør de dog på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, hvor eksamenstiden er gået ind.

Tirsdag formiddag gik Aske Stubkjær Madsen på scenen. Han spillede til sin afsluttende eksamen på sin bachelor. De sidste tre år har han studeret til trommeslager på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg. Der var godt styr på nerverne ved den snart professionelle musiker inden den store eksamen.  

- Jeg har det rigtig godt. Jeg skal lige ind og forberede mig lidt mere, så jeg er helt klar til at spille her om små 15 minutter og så skal jeg op og lave en fed rockkoncert, sagde Aske Stubkjær Madsen.

Trommeslageren spillede til sin eksamen med to forskellige bands. De spillede fem sange hvoraf Aske Stubkjær Madsen selv havde skrevet tre af dem. Til en eksamen som denne bliver der dømt på alt fra musikerens rytme til hans udstråling.

Det er en mangeårig drøm, der tirsdag gik i opfyldelse for trommeslageren.

- Vi er stolte, fordi han er gået efter sin drøm. På trods af at der var mange, der syntes det var lidt satset, siger Askes mor, Birgit Stubkjær.

Drømmen gik i opfyldelse for Aske. Han afsluttede sin bachelor med et brag af en rockkoncert, der af censorerne blev belønnet med et 12-tal.