Foto: Bruno Stagsted (arkiv)

Tre runder tilbage: Sådan kommer AaB i mesterskabsspillet

AaB har spillet sig i en gunstig position, før Alka Superligaen om tre runder går ind i slutspillet.

Med sejre i de to første kampe i foråret kan AaB nu selv afgøre, om de skal med i det eftertragtede mesterskabsslutspil.

Nordjyderne er lige nu placeret på sjettepladsen, som akkurat giver adgang til det eftertragtede selskab.

Meget kan dog stadig nå at ske, for der resterer stadig tre spillerunder, før holdene bliver inddelt i de forskellige slutspilspuljer.

Som man kan se på tabellen, kan AaB ende på alt fra en tredjeplads til en tiendeplads, når de tre runder er spillet.

Alka Superligaen - stilling

F.C. København 55
Brøndby IF 46
FC Midtjylland 36
Lyngby Boldklub 34
Randers FC 32
AaB 32
-----------------------------
SønderjyskE 30
AC Horsens 28
Silkeborg IF 27
FC Nordsjælland 26
AGF 23
OB 22
Esbjerg fB 22
Viborg FF 18

AaB skal op i mod henholdsvis OB på udebane, FC Midtjylland hjemme og til sidst Viborg ude.

Hvis man kigger på holdene, som jagter AaB's nuværende plads i slutspillet, er det især SønderjyskE, der er værd at holde øje med.

Sønderjyderne med 30 point har godt nok tabt deres to første kampe i foråret, men møder henholdsvis AGF, OB og Randers i deres næste tre kampe - et mere beskedent program i forhold til holdene under.

Både AC Horsens og FC Nordsjælland har nemlig udfordrende opgør i vente. Nordsjælland skal møde både Brøndby og FC Midtjylland på udebane, mens AC Horsens skal stå over for både Brøndby og FC København.

Silkeborg møder først Randers hjemme, men har derefter to svære udekampe på Sjælland mod FC Nordsjælland og FC København.

AGF og Esbjerg kan med sejre mandag aften bringe sig op på henholdsvis 26 og 25 point inden de tre sidste spillerunder. Dermed har de stadig en teoretisk mulighed for at nå AaB på sjettepladsen - selvom det lige nu virker urealistisk.

Derudover er der selvfølgelig alle holdene, som ligger over AaB i tabellen. Her kan nordjyderne både overhale FC Midtjylland, Lyngby BK og Randers FC - hvor specielt Lyngby har et svært program med udekampe mod FC Midtjylland og Brøndby i deres sidste tre kampe. De har dog en kamp i baghånden og møder Esbjerg hjemme mandag aften.

HER ER SCENARIERNE FOR AAB:

Scenarie 1 - AaB vinder alle tre kampe (9 point)

Med dette drømmescenarie vil AaB være helt sikre på en plads i mesterskabsspillet. Tre sejre vil formentlig række til mere end blot en sjetteplads - måske stryger man forbi tredjepladsen FC Midtjylland, som man har slået på sin vej.

 

Scenarie 2- AaB vinder to kampe og spiller én uafgjort (7 point)

Her vil AaB også være sikret en slutspilsplads, da Sønderjyske og Randers FC mødes i sidste spillerunde inden slutspillet. AaB kan godt nok blive overhalet af SønderjyskE på en bedre målscore, hvis de får ni point i tre kampe, men det vil også betyde, at sønderjyderne har slået Randers - som dermed optimalt set kun kan nå seks point på de tre runder.

 

Scenarie 3 - AaB vinder to kampe og taber én (6 point)

I dette scenarie er AaB godt afhængig af, at Randers FC og SønderjyskE ikke får maksimum point ud over deres indbyrdes opgør. Derudover spiller målscoreren ind, og så skal hold som Lyngby og AC Horsens også overpræstere i deres svære kampe mod topholdene.

 

Scenarie 4 - AaB vinder én kampe og spiller to uafgjort (5 point)

Vi er stadig på et punkt, hvor AaB sidder med gode odds for at ende i top-6, men de omkringliggende konkurrenter må ikke alle få maksimum point - så er der ingen mesterskabsslutspil til Wieghorsts tropper.

 

Scenarie 5 - AaB vinder én kamp, taber én og spiller én uafgjort (4 point)

Fire point i de sidste tre kampe kan vise sig at være rigeligt, men det kræver også, at de omkringliggende hold ikke leverer. AaB kan blive reddet af et Lyngby-hold, der går i stå, eller et Randers-mandskab, der fortsætter deres dårlige stime. Det sidste opgør mellem Sønderjyske og Randers kan blive et nøgleopgør for AaB's skæbne.  AaB kan med fire point ikke længere nå FC Midtjylland, der selv med tre nederlag formentlig vil stå med en markant bedre målscore.
 

 

Scenarie 6 - AaB vinder én kamp og taber to  (3 point)

Det hele afhænger igen af, hvordan modstanderne præsterer. Nu kan et hold som Nordsjælland overhale AaB, hvis de får tre sejre i de sidste tre kampe. Fire Lyngby-nederlag kan dog igen betyde, at AaB overhaler dem til trods for blot tre point. Igen er det helt store spørgsmål, hvordan Randers og Sønderjyske klarer sig. AC Horsens og Silkeborg må vi ikke glemme, men de har stadig langt op.

 

Scenarie 7 - AaB taber én kamp og spiller to uafgjort (2 point)

To point. Nu bliver det spændende.  Lyngbys målscore er god, og derfor er to point formentlig ikke godt nok til at gå forbi dem - selvom de taber alle deres kampe. To point vil dog stadig kræve, at Sønderjyske henter minimum én sejr og en uagjort for at gå forbi AaB - det er ikke nødvendigvis sikkert, at de gør. Derudover skal AC Horsens stadig skrabe minimum seks point sammen for at gå forbi AaB.

 

Scenarie 8 - AaB taber to kampe og spiller én uagjort  (1 point)

Det her bliver svært. Sønderjyske kan nu hente AaB med blot én sejr. Samtidig har holdene under endnu kortere afstand til nordjyderne - selvom det stadig kræver, at de præsterer godt. I dette scenarie er AaB dog fuldstændig afhængig af, at de andre hold går i stå.

 

Scenarie 9 - AaB taber alle tre kampe (0 point)

Her kan man diskutere, om AaB overhovedet fortjener en plads i slutspillet. Det er ikke umuligt at gå i slutspillet med 32 point, men det vil kræve, at holdene over AaB og dem helt i bunden stjæler alle point fra de omkringliggende hold - lad os bare kalde det for urealistisk, at AaB går i slutspillet med 32 point.