TV2 Nord erfarer: Vilde planer om kæmpe stadion og sportshal i Aalborg

Driftige folk har planer om et stadion med plads til 20.000 og en hal med plads til 10.000.

Et byggeprojekt af historiske dimensioner er på tegnebrættet i Aalborg.

Ifølge TV2 Nords oplysninger vil en gruppe pengemænd opføre et nyt stadion med plads til 20.000 tilskuere samt en sportshal med plads til 10.000.

De vilde planer er endnu ikke offentliggjort, men flere uafhængige kilder bekræfter over for TV2 Nord, at der arbejdes på de to store byggeprojekter. 

Initiativtagerne har været i dialog med kommunen om projektet. Direkte adspurgt siger Aalborgs borgmester, Lasse Frimand Jensen (S) at han hverken kan be- eller afkræfte planerne.

Ifølge TV2 Nords kilder ventes der at blive indkaldt til pressemøde om sagen inden længe.

Det er endnu uvist, hvad kommunens rolle i givet fald bliver, og hvor de to gigantiske byggeprojekter eventuelt skal placeres.

Med et nyt stort fodboldstadion og en kæmpe hal kan Aalborg katapultere helt op på det kulturelle og sportslige landkort i konkurrence med både Aarhus og Herning om både slutrunder og store koncertnavne.

Sidstnævnte er noget, som Nikolai Holm, direktør i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, tidligere har nævnt, fordi man ikke har en hal, der er stor nok til at huse den type navne, som eksempelvis Boxen i Herning tiltrækker.

I Aarhus er der allerede nu planer om et nyt stadion til byens fodboldklub, AGF.

Hvor skal det ligge?

I flere år har de hos Aalborg Håndbold skreget på flere tilskuerpladser i Gigantium, mens tilgangen af verdensstjerner har fået billetsalget på himmelflugt.

To mindre udvidelser – i samarbejde med kommunen – har dog ikke været nok, og senest måtte man skrinlægge en udvidelse grundet prisstigninger. Sidenhen lykkedes det at finde yderligere 500 pladser.

Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen ville hverken be- eller afkræfte de vilde planer for TV2 Nord tirsdag.

Det nuværende Aalborg Stadion, der inklusive ståpladser rummer små 14.000, har aldrig haft koncerter, ligesom storstilede planer om såkaldt ”winter hockey” med udendørs ishockey-brag mellem Aalborg og Frederikshavn aldrig er lykkedes.

Gigantium
Foto: Aalborg Håndbold

Det er Aalborg Kommune, der formelt set ejer stadion, der ligger i tæt bebyggelse i Aalborgs vestby. Grunden er testamenteret til kommunen af spritbrænder Harald Jensen, og det kan ifølge TV2 Nords kilder give udfordringer med enten at udbygge eller rive det nuværende stadion ned.


Seneste nyt

fra Nordjylland