TV2 Nord vinder pris for at skildre Jonathan med Tourettes

TV 2 Nords program 'Stand Up med Tourettes' har fået prisen for bedste program om minoriteter ved årets uddeling af regional-tv prisen, Prix Circom.

Selvom du har Tourettes med vokale tics, så du ikke kan styre, om du lige pludselig kalder nogen "terrorist" eller pludselig råber "pipfugl", så kan du alligevel godt lave stand-up.

Sådan er budskabet i TV2 Nords program 'Stand Up med Tourettes" fra 2022, som nu har vundet en pris ved Prix Circom, som den europæiske sammenslutning af regionale tv-stationer, Circom, står bag.

Programmet skildrer, hvordan den dengang 19-årige Jonathan Christensen nægter at lade sig slå ud af sin Tourettes, da han kaster sig ud i standup-komikken.

Se det her:

Jonathan bruger sin Tourettes aktivt, når han lavev jokes på scenen.

- Jeg er stolt og glad, siger Michael Andersen, der er fotograf, journalist og tilrettelægger på programmet, der har vundet prisen i kategorien "Minoriteter i samfundet".

- Jeg har altid haft et blødt punkt for minoriteterne og har lavet mange historier med folk der kæmper med at passe ind i samfundet, fortsætter han.

Michael Andersen er mangeårig journalist og tilrettelægger på TV2 Nord.
Michael Andersen er mangeårig journalist og tilrettelægger på TV2 Nord.
Foto: Jan Odgaard

I år er det også blevet til en hel serie med Jonathan Christensen - 'Pipfugl og Gulerødder - mit liv med Tourettes' havde premiere 4. april.

- Jeg er så glad for den opbakning, der er lige nu, og det får mig jo til at have følelsen af, at det har været tiden værd, og jeg synes, det er fedt, at folk har været positive over for, hvem jeg er som person, siger Jonathan Christensen selv om, hvordan folk har modtaget programmerne om ham.

Det er dog ikke kun Tourettes, serien har været med til at give et indblik i.

- Der er mange, der har fået et indblik i min stand up, og hvem jeg er, og hvor meget jeg gør ud af mine ting for at lave jokes, siger Jonathan.

For Michael Andersen har mødet med den unge mand gjort stort indtryk.

- Jeg føler mig enormt privilegeret over at have mødt en så inspirerende personlighed som Jonathan og have fået lov til at fortælle hans historie og give en stemme til ham.

Det er anden gang, TV2 Nord vinder en pris i kategorien "Minoriteter i samfundet" ved det europæiske awardshow. I 2017 vandt programmet "Nick og Tanja - efter ulykken".

De i alt 11 priser ved Prix Circom uddeles ved et awardshow 1. juni i San Sebastian.

Se den seneste serie om Jonathan Christensen her - eller se første afsnit herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland