00:52

Ung nordjyde vil sætte fokus på sjælden nervesygdom

21-årige Trine Mosskov Poulsen lider af nervesygdommen CRPS. Nu vil hun forsøge at få folk til at åbne øjnene for den sjældne sygdom.

Complex Regional Pain Syndrome er det knapt så mundrette navn for nervesygdommen, som 21-årig Trine Mosskov Poulsen lider af. 

CRPS er ikke en lidelse, der vækker genkendelse hos ret mange danskere. Derfor vil den unge nordjyde nu forsøge, at øge opmærksomheden på sygdommen. 

- Det er en sygdom, der ikke er nok viden om i Danmark. Det betyder, at vi føler os alene, når vi går med de her brændende smerter i kroppen. Vi har brug for, at der er nogen, der vil komme og hjælpe os med at sætte fokus på det, fortæller Trine Mosskov Poulsen. 

Sammen med en anden ung pige fra Viborg, der lider af sygdommen, samlede Trine Mosskov Poulsen lørdag eftermiddag omkring 30 sygdomsramte og pårørende. 

- Jeg håber, de finder ud af, at de ikke er alene. Og så håber vi, at vi kan gøre noget mere efter i dag. Vi vil gerne have en CRPS-forening op at stå, så vi kan komme længere ud og få noget støtte ude fra, fordi vi har brug for den rette behandling. Det er tit, at dem, der er ramt, får den forkerte behandling, og så bliver de mere syge, fortæller Trine Mosskov Poulsen. 

Trine Mosskov Poulsen vil i den nærmeste fremtid starte en indsamling. 

Til dagens arrangement var der oplæg fra blandt andet en fysioterapeut og en overlæge.