Værge sendte Birthe på plejehjem uden møbler og tøj - nu har svigerinde taget over

TV2 Nord har fulgt sagen om en professionel værge, der havde sendt en hjerneskadet kvinde fra København til et plejehjem i Aalborg uden indbo. Nu er der sat et punktum.

- Det er en lykkelig slutning. Men jeg kan ikke forstå, vi skulle gå den lange vej, før det kunne ske.

Sådan lyder det fra Jette Boier Okholm, efter hun igennem et år har fået det ene nej efter det andet til at overtage værgemålet for sin mands søster Birthe, der er svært hjerneskadet.

Nu er det endelig lykkes. Onsdag fik Jette og Flemming Sandberg Okholm besked fra Familieretshuset om, at hun var blevet beskikket værge. Det sker efter TV2 Nord har lagt pres på Familieretshuset i flere sager. 

- Nu kan vi gøre det bedste for hende. Vi kan købe det, vi synes, hun mangler, siger Jette Boier Okholm.

Birthes, nu tidligere, professionelle værge er bosat i København og valgte sidste år at sende Birthe til et plejehjem i Aalborg helt uden hverken møbler eller tøj.

- Vi får at vide, at værgen har smidt hendes ting ud, fordi han ikke mente, at det var noget værd og noget at gemme på. Da vi spørger til hendes tøj, siger værgen, at vi bare kan købe noget nyt, for der var "ingen smalle steder", fortalte Jette Boier Okholm i Juni til TV2 Nord.

Dækningen af sagen fik værgen til at trække sig til stor lettelse for familien.

Se indslaget her:

En 85-årig hjerneskadet kvinde fra København blev sendt på plejehjem i Aalborg, hvor hendes eneste pårørende bor. Hendes værge mente ikke, at hun havde behov for møbler eller tøj.

Krævede medieopmærksomhed

Med Jettes værgeret er der sat et endeligt punktum i kampen om at kunne tage sig af familiemedlemmet.

- Nu skal vi ikke længere have en værge siddende ovre i København. Vi bor ti minutter fra Birthe, og hvis vi kan se, at hun mangler noget, så kan vi gøre noget ved det, siger Jette Boier Okholm og fortsætter:

- Det betyder rimelig meget for os, for Birthe har jo kun os. Det er jo derfor, at jeg har været lidt vedholdende.

- Nu glæder vi os til at gøre det bedste for Birthe, lyder det fra Jette Boier Okholm.
- Nu glæder vi os til at gøre det bedste for Birthe, lyder det fra Jette Boier Okholm.
Foto: Jesper Bo Winther / TV2 Nord

Men hun lægger heller ikke skjul på sin frustration over, at det krævede så meget at få det til at ske.

- Det er bare træls, at man skal igennem et medie og komme ud i offentligheden for at der kommer fokus på noget slutter Jette Boier Okholm.

Har du et godt tip?

Denne historie er blevet til på baggrund af et tip fra en bruger. Hvis du har en historie, du synes, vi skal kigge nærmere på, så klik herunder eller send en mail til redaktion@tv2nord.dk
Tip os

Seneste nyt

fra Nordjylland