Vester Hassing-skoleleder: Aula bliver godt men har for mange børnesygdomme
Foto: TV2 Nord
Vester Hassing Skole har været pilotskole for den nye platform Aula, hvor forældre fremover skal kommunikere med skolen eller med andre forældre.
Mandag får forældre, lærere og skoleleder over hele landet adgang til den nye skoleplatform Aula, der skal tage over for SkoleIntra. Fremover skal kommunikationen mellem forældre og skolens personale foregå via Aula, ligesom den nye platform skal indeholde lektieoversigt for elever, forældregrupper kendt fra Facebook og mange andre funktioner.
Jeg tror på, at det har nogle kvaliteter, som vi kommer til at opleve på sigt. Lige nu er det mangelfuldt på mange punkter.
Søren Madsen, Skoleleder, Vester Hassing Skole
Men allerede inden der mandag bliver åbnet op for adgang, har 24 skoler fra hele landet testet systemet. En af dem er Vester Hassing Skole, hvor lærere og elever har ageret prøveklud siden sommerferien.
På Vester Hassing Skole er skoleleder Søren Madsen overvejende positiv i forhold til det nye system, men der skal stadig ske forbedringer, inden armene er helt over hovedet.
- Når jeg taler med forældrebestyrelse og lærere, så er det med troen på, at det bliver bedre end det gamle SkoleIntra. Men det kan virke som en lang vej, fordi der har været nogle børnesygdomme undervejs, siger skoleleder Søren Madsen.
Ensrettet kommunikation på tværs af skoler
Søren Madsen understreger, at synet på den nye platform kan være forskelligt alt efter, om man er lærer, forælder eller skoleleder. Overordnet set har der dog været en del rettelser i testperioden.
- Det har virket rigtig fint i en internet-browser på computeren, men app’en til telefon har ikke fungeret optimalt, og det er nok der, hvor de fleste brugere er, konstaterer Søren Madsen.
Det tidligere SkoleIntra har ofte været udskældt for manglende overblik og for at være informationstungt. Det skal Aula dog forsøge at ændre.
- I mange år har man været efter ForeældreIntra for at være uoverskueligt. Nu kan vi forsøge at ensrette kommunikationen mellem skole og hjem. Hvor er det man finder lektier eksempelvis? Tidligere har nogle skoler lavet opslag på Intra, nogle har sendt det ud på mail, og andre har sendt det fysisk på papir. Nu får vi en fælles platform, hvor man kan gøre det på samme måde på skolerne, siger Søren Madsen.
Bedre kalenderfunktion og forældregrupper
Skolelederen fra Vester Hassing fremhæver den nye kalenderfunktion samt en ny gruppefunktion for forældre som højdepunkterne ved Aula.
- Man forsøger at få flyttet forældre fra Facebook og over i Aula. Her kan man lave grupper for klasserne, ligesom man kender det fra Facebook. Så kan man lægge opslag ind, som kan kommenteres. Lige nu kan man dog ikke kommentere, og så går det gode lidt af det, og man søger tilbage til Facebook. Men det er udviklerne ved at udbedre, siger Søren Madsen
Han peger samtidig på, at den nye kalenderfunktion kan virke en smule uoverskuelig, hvis man har mere end et barn. Det er man også ved at udbedre, siger Søren Madsen, der glæder sig til, at Aula er fuldt funktionsdygtigt.
- Jeg tror på, at det har nogle kvaliteter, som vi kommer til at opleve på sigt. Lige nu er det mangelfuldt på mange punkter. Der mangler nogle opdateringer, som gør det mere overskueligt. Men det bliver lyttet meget til forældres inputs lige nu.
Kommunerne skal samlet betale 350 millioner kroner for Aula.