LIGE NU:

VIDEO Bælum: Med sådan et prisskilt vil Kaufmann vise sig frem

AaB-direktøren tvivler ikke på Mikkel Kaufmanns engagement i AaB det næste halv år og kalder det samtidig en stor dag for klubben.

Vi skal højt op på listen over AaB-salg for at finde et i samme størrelsesorden som det, AaB fredag har foretaget sig ved at sælge 19-årige Mikkel Kaufmann til FC København.

Salget er således det tredjestørste i klubbens historie – kun overgået af salgene af Jesper Grønkjær til Ajax i 1998 og Christian Bassogog til Henan Janye i 2017.

Hør blandt andet, hvorfor Mikkel Kaufmann først skifter til sommer.

- Det er et salg, som ligger i kategorien tredjestørst i AaB’s historie, og angiveligt det andenstørste salg mellem to ganske klubber, så det er en stor dag og et stort salg for klubben, siger AaB-direktør Thomas Bælum til TV2 Nord.

Unge Mikkel Kaufmann skifter dog først AaB-trøjen til den hvide FCK-trøje til sommer. Det får dog ikke Bælum til at tvivle på Kaufmanns engagement hos nordjyderne.

- Mikkel er slet ikke typen, der gør noget halvt. Når han står inde på banen, så er der kun et gear, og det er frem. Og med sådan et prisskilt på ryggen, så er han også kun interesseret i at vise omverden, at ”her kommer jeg”, siger Thomas Bælum.

Fantastiske data

Mikkel Kaufmann kom til AaB fra Hjørring IF, inden han blev U14-spiller. Siden er det blevet til 28 officielle kampe for klubbens førstehold. At Mikkel Kaufmann bliver i klubben i yderligere et halvt år, var ifølge Thomas Bælum et ønske fra begge klubbers side.

- At Mikkel kan spille for os de næste seks måneder, det gør i hvert fald på kort sigt, at foråret ikke er i fare. Så er det jo altid, jamen hvad kunne det være blevet til, og det er jo hvad nu hvis og alle mulige spekulationer.

quote Jeg kan ikke kommentere på kontraktens detaljer, men det er et salg i den størrelsesorden.

Thomas Bælum, direktør i AaB

- Vi ved, at Mikkel er en fantastisk spiller, og han har nogle fantastiske data, men han er altså også en spiller, der kan spille et år mere som U19. Han har kun spillet 17 kampe for os (superligakampe indeværende sæson, red.), og det er kun et halvt år siden, at vi snakkede med Mikkel og hans forældre, om at det bliver hårdt at komme op i truppen, og han skal kæmpe sig ind i truppen og så videre. Så det er gået hurtigt, og vi synes den her handel er meget tilfredsstillende for alle parter, lyder det fra Thomas Bælum.

Kan skæppe yderligere i kassen

AaB har selv omtalt transferen som ”angiveligt den næststørste handel to danske klubber imellem”, men hvad den endelige pris er, oplyser hverken AaB eller FCK.

Ekstrabladet skrev onsdag, at der var tale om en pris omkring 25 millioner kroner, og Thomas Bælum bekræfter, at prisen er i det leje.

- Jeg kan ikke kommentere på kontraktens detaljer, men det er et salg i den størrelsesorden.

Han fortæller samtidig, at der kan tilfalde AaB flere penge i tilfælde af et videresalg fra FC København.

- Det er helt naturligt, at når man sælger så ung en spiller, så er der et eller andet lod i at få ham videre, siger direktøren uden at ville uddybe yderligere.