LIGE NU:

Viktor B. Bromer klar til 200 m butterfly EM-finale

Aalborg-svømmeren er klar til EM-finale i eftermiddag i næsthurtigste tid.

Også Jeanette Ottesen og Magnus Jakupsson er videre til semifinaler efter indledende afsnit, og Jakupsson sætter endda dansk rekord på sidstedagen af europamesterskaberne på kortbane, der foregår i Israel. 

I søndagens indledende afsnit var flere danske svømmere i konkurrence i bassinet i Netanya, og det blev her til flere fine præstationer.

For Aalborgs Viktor B. Bromer ventede langt om længe primær-løbet, 200 m butterfly, hvor den 22-årige dansker er Europamester på langbane.

I søndagens indledende heat blev Aalborg-svømmeren noteret for tiden 1.53,40, som resulterer i en samlet andenplads og dermed en sikker finaleplads for danskeren.

- Viktor leverede et fint morgenløb og gjorde præcis det, han skulle, lyder det fra sportschef Lars Green Bach i Israel, som nu sammen med det øvrige SvømmeDanmark må vente spændte på en nervepirrende finale, der begynder 16.30. 

Eneste svømmer, som Viktor ikke kunne hamle op med i indledende afsnit, var Ungarns Laszlo Cseh, som blev noteret for tiden 1.51,54.

I damernes indledende 50 m fri stillede tre danskere til start. For Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, blev det til tiden 24,13 og en plads videre til semifinalerne som samlet nummer tre.

- Et fint morgenløb af den 27-årige dansker, som svømmer sig ubesværet videre til semifinalerne, vurderer sportschef Lars Green Bach.

Når det går løs klokken 16.30 med mesterskabernes finaleheat, skal følgende danskere i konkurrence:

  • 50 m fri, damer, semifinaler: Jeanette Ottesen.
  • 50 m rygsvømning, herrer, semifinaler: Magnus Jakupsson.
  • 100 m butterfly, damer, finale: Jeanette Ottesen.
  • 200 m butterfly, herrer, finale: Viktor B. Bromer.