Vivi er tvunget til at lukke sin restaurant for første gang i 23 år: - Det gør ondt i hjertet

Vivi Gregersen og hendes mand har ikke nok medarbejdere til at kunne åbne.

Et tyndt lag støv har lagt sig på gulvet, spindelvæv fra loftlamperne glinser i sollyset, og det rene service står stablet i stakke. 

Der er musestille. 

Det er nogenlunde sådan, det ser ud og lyder på Restaurant Carl Frederik i Hals. Og det er langt fra sådan, det plejer at være. 

- Normalt er der totalt fyldt op, høj musik og god stemning herinde, fortæller Vivi Gregersen, der er indehaver af restauranten. 

Men ejeren mangler medarbejdere. 

Kun tre medarbejdere

Vivi Gregersen skal bruge omkring 10 medarbejdere for at have folk nok i både køkken, opvask og restauranten. 

Lige nu har hun kun hende selv, hendes mand og en enkelt ekstra. 

- Det føles frygteligt både i mit hjerte og i min mave, at vi må lukke. For der skal jo også penge i kassen, siger hun. 

Restauranten plejer at have åbent fra påske og frem til efteråret. Men indtil videre er den lukket.
Restauranten plejer at have åbent fra påske og frem til efteråret. Men indtil videre er den lukket.

En generel mangelvare

Den nordjyske restaurantejer er langt fra den eneste, der skriger efter flere medarbejdere. 

Ifølge Lars Mouritzen, der er formand for Horesta i Nordjylland, så er manglen på hænder i restaurationsbranchen et stort problem. 

- Der er mange, der mangler arbejdskraft. Specielt faglært arbejdskraft, siger han. 

Han fortæller, at der i år faktisk er flere i beskæftigelse i restaurationsbranchen, end der var sidste år. Alligevel er arbejdsmanglen markant. 

- Det er simpelthen bare et spørgsmål om, at efterspørgslen er større end udbuddet. 

Vivi Gregersen har forsøgt at lokke medarbejdere til ved blandt andet at hænge sedler i vinduerne.
Vivi Gregersen har forsøgt at lokke medarbejdere til ved blandt andet at hænge sedler i vinduerne.

Aldrig som nu

Vivi Gregersen og hendes mand har haft restauranten i 23 år. Aldrig har medarbejdermanglen været så slem, som den er i dag. 

Hun har forsøgt med jobopslag på de sociale medier, sedler i dørene og med at ringe til fagforbund. Kun ganske få har vist interesse.

- Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg mere skal gøre, siger Vivi Gregersen opgivende. 

Men formanden i Horesta Nordjylland har en mulig løsning på problemet. Restaurantejerne bør tænke mere kreativt. 

- De skal lære at fortælle de gode historier om deres forrenting. Hvorfor er det lige præcis dem, man skal vælge at blive ansat hos, siger han. 

Restaurant Carl Frederik skulle være åbnet ugen før påske. Og selvom mængden af ansøgninger ikke er prangende, så er der alligevel en lille smule optimisme at spore hos ejeren. 

- Jeg håber bare snart, vi kan køre restauranten, som vi altid har gjort, siger Vivi Gregersen. 

Se hele inslaget med  Vivi Gregersen herunder: 


Seneste nyt

fra Nordjylland