Vrede sygeplejersker går på gaden: - Udsultet i årevis

Sygeplejeskerne stilles ikke tilfredse med løfterne for regionens 2023-budget. Der er brug for en stor aftale mellem Christiansborg, kommunerne og regionerne, lyder det.

- Der skal tages livtag med udfordringerne med ventelister, rekruttering og fastholdelse i ikke mindst sundheds­væsenet og med de store prisstigninger på varer, energi og byggeri.

Sådan lyder opfordringen på en Facebook-begivenhed, som er arrangeret af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) i Nordjylland. 

Mandag råber de endnu engang højt ved en demonstration på Regionshuset, og denne gang vil sygeplejerne have alt på bordet i lyset af næste års budget - inklusive løn- og arbejdsvilkår.

Udsulter sektor

Demonstrationen finder sted på dagen, hvor budgettet for 2023 skal vedtages.

- For selvom vi anerkender, at der i budgettet ligger et lille løft af blandt sygehuse, psykiatri og uddannelser, så er vi alvorligt bekymrede for økonomien i Region Nordjylland og fremtidens velfærd for nordjyderne. Løftet i budgettet er ikke i nærheden af at være nok, skriver FH og Dansk Sygeplejeråd på Facebook.

I lyset af Regeringens pressemøde mandag, som også præsenterede besparelser på kommuneplan, råber sygeplejerskerne politikerne op omkring det voldsomme pres, der ligger på sundhedsvæsenet og den øvrige velfærd: 

- I forvejen er store dele af den offentlige sektor blevet udsultet i årevis. Samtidig truer prisstigningerne med at æde alle de tilførte midler op og undergrave den offentlige transport i Nordjylland, lyder det. 

Byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital risikerer at underminere anlægsbudgettet og betyde afdrag på nye lån i mange år frem.

Derfor mener sygeplejerskerne, at der er alvorligt brug for en saltvandsindsprøjtning til Region Nordjylland og den øvrige offentlige sektor.


Seneste nyt

fra Nordjylland