Foto: Privatfoto

VVS'er startede - og begrænsede - brand i etageejendom

En VVS'er kom uforvarende til at starte en brand i en etageejendom i Aalborg.

Nordjyllands Beredskab i Aalborg blev fredag eftermiddag kort efter klokken 17.00 kaldt ud til en brand i en etageejendom på Danmarksgade i centrum af byen.

En VVS'er var uforvarende, mens han var i færd med at opvarme nogle rør med en gasbrænder, kommet til at antænde etageadskillelses mellem det kælderrum han arbejdede i og et køkken i stueetagen.

- Han er godt nok skyld i branden, men han skal have ros for at tænke hurtigt og fyre en pulverslukker af, så branden blev dæmpet. Hvis ikke han havde gjort det, kunne den være løbet fra os, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Søren Korsgaard.

Han fortæller at beredskabet nu klokken 17.15 arbejder på at brække gulvet op i køkkenet og loftet ned i kælderrummet, så man kan sikre sig at branden mellem de to etager bliver slukket helt.

- Beboeren i stuelejligheden skal nok finde sig et andet sted at sove i nat, for nu kommer vi og laver hul i gulvet og giver ham en vandskade, men derudover er der ikke sket skader ved branden, fortæller indsatslederen, der rykkede ud med 10 mand. Han forventer, de alle kan vende snuden hjemad ved 18-tiden.