LIGE NU:

Zoo-direktør om lukning af zoologiske haver: - Jeg ventede bare på, at det kom

Tirsdag eftermiddag bebudede statsminister Mette Frederiksen endnu en stramning af restriktionerne, der skal dæmpe udbredelsen af coronasmitte i Danmark. Tirsdag aften meddelte Sundhedsministeriet, at også forlystelsesparker og zoologiske haver skal lukke ned. Zoo-direktør ærgrer sig, men forstår alvoren af situationen.

Kulturlivet har nu været lukket ned i en længere periode, men det har dog indtil nu ikke gjort sig gældende for udendørs attraktioner, som for eksempel Aalborg Zoo.

Efter en periode med stigende coronasmitte i samfundet indkaldte statsminister Mette Frederiksen til pressemøde, hvor hun præsenterede en række stramninger af restriktionerne.

Tirsdag aften har Sundhedsministeriet meldt ud i en pressemeddelelse, at udendørs attraktioner nu også skal holde lukket fra d. 8. januar.

Det ærgrer direktør i Aalborg Zoo, Henrik Johansen, men selvom han er træt af situationen og gerne ville holde sin park åben, respekterer han de retningslinjer, der kommer fra Sundhedsstyrelsen.

- Vi kan ikke tillade os at hyle op lige nu i forhold til økonomi. Det her er den mest stille tid for året for os, så det er ikke sådan at ligesom i foråret, hvor vi mistede vinterferien og påsken. Men jeg har da en forhåbning om, at det er noget, man får styr på inden for to måneder, så vi kan begynde at åbne op, siger Henrik Johansen.

Nu skal Henrik Johansen sammen med resten af ledelsen onsdag finde ud af, hvordan de vil håndtere nedlukningen. Han glæder sig over, at de kan trække på erfaring fra foråret og håber, en coronavaccine kan sikre, at de kan lukke op så snart som muligt.

- Jeg håber, at vi får lov til at åbne op til påske. Det er der, vores højsæson begynder, og så begynder det at blive dyrt, hvis vi ikke har åbent der, siger Henrik Johansen.

line teaser billede

Derfor blev Line løsgænger: - Det ville de jo aldrig nogensinde sige til en mand

img_8574.jpg

Politiet efterlyser lastbilchauffør: Kan have oplysninger om trafikdræbt 20-årig

Hendes Majestæt Dronningen i Vesthimmerland

Dronningen sender hilsen fra sin jagthytte i Vesthimmerland

def_thumb,50_percent

play Det bliver en solrig dag i det nordjyske

line teaser billede

Derfor blev Line løsgænger: - Det ville de jo aldrig nogensinde sige til en mand

img_8574.jpg

Politiet efterlyser lastbilchauffør: Kan have oplysninger om trafikdræbt 20-årig

Til forsiden

Til forsiden