LIGE NU:

Zoo knokler for hurtig åbning: - Vi er spændte på coronatest-kravet

Direktøren i Aalborg Zoo afventer fortsat de præcise retningslinjer og forventer at kunne åbne i næste uge.

Gravemaskiner og håndværkere er i øjeblikket eneste besøgende i Aalborg Zoo, men snart kan parken igen være fyldt med gæster. Aalborg Zoo er ved at blive gjort klar til den kommende sæson, og med myndighedernes udmelding onsdag formiddag er åbningsdagen nu fremrykket.

Udendørs kulturinstitutioner får nemlig lov til at slå dørene op for besøgende fra 1. marts som en del af den genåbningsplan, regeringen og dens støttepartier har vedtaget.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at vi kan få lov til at åbne, og vi føler os også forpligtede til at gøre det nu, hvor vi får grønt lys og dermed kan være med til at åbne samfundet langsomt op og så småt få gang i økonomien, siger zoodirektør Henrik Johansen.

I videoen kan du høre, hvad direktør Henrik Johansen tænker om genåbningen af Aalborg Zoo.

Selvom parken allerede må tage imod gæster fra på mandag, har Aalborg Zoo sammen med Odense Zoo og Københavns Zoo valgt at åbne torsdag 4. marts.

- Vi kan ikke blive klar allerede til på mandag. Zoo har været totalt lukket ned de seneste uger, men vi gør alt, hvad vi kan for at blive klar til torsdag i næste uge, siger direktøren.

Spændt på kravet om coronatest

Udover en adgangsbillet skal gæster nu også kunne fremvise en negativ coronatest, der ikke er mere end 72 timer gammel. Henrik Johansen er spændt på myndighedernes retningslinjer og forventninger til kulturinstitutionerne i den forbindelse.

- Vi afventer selvfølgelig de præcise retningslinjer for, hvordan genåbningen hos os bliver. Men jeg er især spændt på punktet angående test. Er det os, der skal stå og afkræve et negativt testsvar fra vores gæster, eller er det baseret på tillid til gæsterne? Vi er spændte på, hvordan det skal håndhæves, når det bliver meldt ud.

Derudover tror direktøren også, at kravet om en negativ coronatest vil få betydning for antallet af besøgende i Aalborg Zoo.

- Jeg kan godt være spændt på, hvor mange besøgende vi får. Jeg kan godt forestille mig, at nogle af de spontane besøg med bedsteforældrene en tilfældig formiddag udebliver, fordi man skal have en negativ test forinden, lyder det fra Henrik Johansen.