10 års jubilæum for litteraturfestival – Håber at inspirere folk

Litteraturfestivalen Ord i Nord var sidste år udsolgt, og i år var de tæt på igen.

I Skørping afholder man for 10. gang litteraturfestival, som i år er helliget til bøger fra grænselandet og Sønderjylland.

De lokale kræfter Bogby9520, Mariagerfjord Bibliotek og Rebild Bibliotekerne står for at arrangere festivalen, og man har blandt andet fået støtte fra Kulturrådet i Rebild Kommune samt Statens Kunstfond.

Formålet med festivalen er blandt andet at inspirere folk.

- Det summer af liv, folk vil ud og inspireres, og nu har vi et tema den her gang, der hedder Grænseland, hvor det handler om forfattere og litteratur på begge sider af den dansk-tyske grænse, siger Henrik Bugge Mortensen, der er arrangør af Ord i Nord.

Hør, hvad Henrik Bugge Mortensen ellers havde at sige:

Debutbog blev præsentereret

Temaet i år er 'Grænseland', og der sættes fokus på litteratur, der omhandler området ved den dansk-tyske grænse.

Der er inviteret både lokale og udefrakommende forfattere til arrangementet, som holder oplæg.

Det er tradition, at en lokal forfatter præsenterer sin debutbog i forbindelse med festivalen, og i år var det Sonja Paulsen fra Skørping med bogen 'Rørt'.

Der var til arrangementet sat 150 billetter til salg, hvoraf 120 af dem er blevet solgt, som strækker sig over lørdag og søndag.

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Der er omkring 120 mennesker, der er kommet til Skørping til Kulturstationen for at blive inspireret, og jeg kan også se, at folk kaster sig over bøgerne, så det er dejligt, siger Henrik Bugge Mortensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland