De vandt et hus til 3 millioner kroner og levede et drømmeliv – indtil Michael væltede på cyklen

Lise Vandborg og Michael Stig Christensen blev landskendte, da de vandt et hus i Nybyggerne på TV2. Men livet tog en drejning, da Michael fik en alvorlig hjernerystelse.

Se ”Når livet tager en drejning” nederst i artiklen eller på TV2 PLAY.

Selvom det snart er syv år siden, kan Lise Vandborg stadig ikke se TV-klippet uden at blive rørt.

Klippet, hvor Puk Elgård udråber Lise Vandborg og Michael Stig Christensen som vindere af Nybyggerne 2016. Med titlen fulgte nøglerne til et hus i Farum til en værdi af 3,4 millioner kroner.

Øjeblikket kom til at definere Lise og Michaels liv.

Med ét blev de landskendte, og tre år efter kunne danskerne følge med i TV-serien ”Lise og Michael bygger”, hvor parret byggede deres nuværende hus i Skørping.

Lise og Michael udgjorde det blå hold i Nybyggerne 2016.
Lise og Michael udgjorde det blå hold i Nybyggerne 2016.
Foto: Privatfoto

- Nybyggerne har været et kæmpe springbræt for os, siger Michael Stig Christensen.

- Ja, med nogle helt sindssyge fordele, fordi der lige pludselig var et stort publikum, der var klar til at følge vores liv og hverdag, supplerer Lise Vandborg.

Influencer og kreahelt

Lise og Michael blev influencere og har i flere år tjent penge på at promovere produkter via sociale medier. 

Interessen for dem er stor. På Instagram kigger over 88.000 følgere med, ligesom de også har et stort publikum på Facebook og på deres egen hjemmeside.

Lise og Michael har blandt andet udgivet bogen "Børnebyggerne".
Lise og Michael har blandt andet udgivet bogen "Børnebyggerne".
Foto: Privatfoto

- Jeg tror, jeg bruger fem-seks timer på Instagram om dagen, siger Lise Vandborg.

Udover jobbet som influencer arbejder Lise som kreahelt på sygehuset i Aalborg 17 timer om ugen. Her leger hun med børn og unge, der er indlagt på sygehuset.

Lise Vandborg elsker at lave kreative ting med de indlagte børn og unge.
Lise Vandborg elsker at lave kreative ting med de indlagte børn og unge.
Foto: Daniel Mikkelsen

Arbejdet på sygehuset er et rart afbræk i hverdagen. I 2021 tog livet nemlig en drejning for den lille familie, der udover Lise og Michael består af børnene Villy på seks år og Verner på to år.

Cykelstyrt og sygemelding

I maj 2021 fik Michael Stig Christensen en alvorlig hjernerystelse, da han styrtede på mountainbike.

Selvom han havde hjelm på, var det så voldsomt et styrt, at Michael i en lang periode efterfølgende har været sygemeldt 75 procent af tiden.

Michael er meget træt, og Lise bruger ofte aftenerne alene.
Michael er meget træt, og Lise bruger ofte aftenerne alene.
Foto: Privatfoto

Michaels læger har for nylig vurderet, at han har pådraget sig en diffus hjerneskade ved sit styrt, og at man ikke kan gøre mere for at afhjælpe hans gener.

Utilpasheden og trætheden er dominerende, og der skal ikke meget til, før energien slipper op.

Lise og Michael
Foto: Privatfoto

Projekter, som Michael før kunne bruge en enkelt dag på at lave, kan han nu bruge uger på at gøre færdige. Oveni kommer der et hav af tider til behandling hos alt fra psykolog og optometrist til fysioterapi og ergoterapi.

Samtidig kæmper Michael med at acceptere, at han ikke længere kan det, han kunne før.

- Jeg har ekstremt dårlig samvittighed over at lægge mig på sofaen. Jeg har ikke rigtig erkendt, at det er det, der skal til, siger han.

Flere konflikter

Hjernerystelsen har også påvirket Lise og Michaels forhold til hinanden, og konfliktniveauet har været højere end tidligere, fortæller de i programmet ”Når livet tager en drejning”, som du kan se nederst i artiklen.

- Vi har aldrig haft så mange konflikter, som vi har haft det seneste år, siger Lise Vandborg.

Lise og Michael mødte hinanden i en ung alder, og de medvirkede i Nybyggerne, da Michael var 23 år, og Lise var 21 år.
Lise og Michael mødte hinanden i en ung alder, og de medvirkede i Nybyggerne, da Michael var 23 år, og Lise var 21 år.
Foto: Privatfoto

Aftenerne bruger hun ofte alene, fordi Michael har det dårligt og går tidligt i seng. I stedet prioriterer de at være sammen i de hverdage, hvor Lise arbejder hjemmefra som influencer.

- Man kan godt mærke, at der er kommet en længere distance mellem Lise og mig, for Lise er stadig ”ude på motorvejen”, mens jeg lidt er kørt af et sidespor, siger Michael Stig Christensen.

Blivet målt og vejet

Parret har valgt at være åbne om Michaels sygdom og fortælle om op- og nedturene på sociale medier. Her har de mødt masser af støtte og varmende kommentarer.

Lise og Michael laver lister med overblik over, hvad de skal nå. Et vigtigt punkt på listen er, at Michael skal slappe af.
Lise og Michael laver lister med overblik over, hvad de skal nå. Et vigtigt punkt på listen er, at Michael skal slappe af.
Foto: Daniel Mikkelsen

Men åbenheden har også haft konsekvenser.

- Hvis vi for eksempel vælger at tage i Tivoli, så er der mange mennesker, der skriver, om det nu er en god idé, nu hvor Michael ikke kan arbejde. Der er mange, der har en holdning til, hvordan han skal blive rask og hel, siger Lise Vandborg.

Følelsen af konstant at blive målt og vejet har fået Michael til at trække sig lidt fra sociale medier, og det er primært Lise, der står for Instagram og Facebook.

En ny tilværelse

Med udsigten til et andet liv end det, de havde forestillet sig, er parret nu ved at indstille sig på en ny tilværelse, hvor der er mere ro.

- Selvfølgelig er det trist, at Michael er kommet galt afsted, men det lærer os også at finde roen og glæden i hverdagen, siger Lise Vandborg.

Lise og Michael
Foto: Daniel Mikkelsen

Parret har nu købt et sommerhus, som Michael kan renovere i det omfang, han har overskud til det. Hans neurolog har nemlig anbefalet ham at udfordre hjernen i et roligt tempo og i vante rammer.

- Vi har begge haft brug for et sted, man kan flygte lidt hen, fordi vi både arbejder og har privatliv i huset her, siger Michael Stig Christensen.

Selvom livet har taget en drejning for familien, har de besluttet sig for at få det bedste ud af situationen.

- Vi holder humøret højt, ikke? siger Lise til Michael.

- Jo. Jeg tror, det er lige meget, hvor sort det ser ud, så kan vi altid se et eller andet lys, siger han.

Se ”Når Livet tager en drejning” her:

Cykelstyrt med konsekvenser - Når livet tager en drejning (S1:E5)

Seneste nyt

fra Nordjylland