Mange kom for at se dronningen, men hovedpersonen var en helt anden

Efter mere end seks måneder på posten som biskop over Aalborg Stift blev Thomas Reinholdt Rasmussen endelig fejret på pinsedag.

Det rød-hvide Dannebrogsflag flagrede i vinden fra børnenes hænder. Enkelte af dem bar en diadem på hovedet, og spændingen strålede ud af dem, mens lyden af kirkeklokker spillede i baggrunden.

Sådan så det søndag ud foran Budolfi Kirke i Aalborg, hvor mange royalister var kommet for at møde Dronning Margrethe. Men det var faktisk slet ikke hende, der var dagens hovedperson - selvom hun trak flere hundrede mennesker til.

Hovedpersonen var biskoppen af Aalborg Stift, der efter mere end seks måneder på posten endelig kunne blive fejret.

- Jeg er spændt, og jeg glæder mig meget. Det betyder bare rigtig meget, og så er det dejligt altid at holde en fest, siger Thomas Reinholdt Rasmussen.

Thomas Reinholdt Rasmussen havde ved fejringen selskab af alle landets biskopper.
Thomas Reinholdt Rasmussen havde ved fejringen selskab af alle landets biskopper.

Ny biskop skal markeres

Thomas Reinholdt Rasmussen tiltrådte som biskop 1. december sidste år. 

12 dage efter fandt bispevielsen sted, men her deltog kun 80 personer. For på grund af coronarestriktioner kunne den traditionsrige ceremoni ikke blive afholdt, som den plejer med blandt andet et besøg af dronningen. 

quote Der sættes en understregning af, at folkekirken er central

Thomas Reinholdt Rasmussen, biskop, Aalborg Stift

Derfor var fejringen udskudt til nu, hvor cirka 400 mennesker deltog i fejringen. Alle landets biskopper og den nordjysk valgte kultur- og kirkeminister mødte søndag op i Budolfi Kirke. 

- Det er en stor dag. Det er en rigtig stor dag. Det er ikke så tit, vi får nye biskopper, og når vi gør, skal det selvfølgelig markeres, siger socialdemokraten Ane Halsboe-Jørgensen.

Noget særligt at dronningen deltager

Ifølge Thomas Reinholdt Rasmussen bestod fejringen i kirken af en almindelig gudstjeneste med blandt andet salmesang og prædikener, men det var noget ganske særligt for den nyligt valgte biskop at have dronning Margrethe som tilskuer. 

For ham betyder det meget, at hun vælger at deltage ved fejringen af hans bispevielse. 

- Der sættes en understregning af, at folkekirken er central. At det er én af de centrale organisationer i vores land, og derfor ofrer Hendes Majestæt også sin tid på det, og det er vi glade for, siger Thomas Reinholdt Rasmussen. 

Thomas Reinholdt Rasmussen tiltrådte som biskop i Aalborg Stift 1. december 2021.
Thomas Reinholdt Rasmussen tiltrådte som biskop i Aalborg Stift 1. december 2021.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Seneste nyt

fra Nordjylland