Havne får millioner til grøn omstilling

Hanstholm, Hvide Sande og Thyborøn kan nu sætte ekstra fart på energi-rigtige løsninger efter tilskud fra staten.

Flere vestjyske havne har fået del i en pulje på knap 25 millioner kroner, der skal sætte fart på den grønne omstilling.

Pengene er afsat på finansloven, og blandt de 10 havne, der får støtte, er Hvide Sande Havn, der får godt fem millioner til sit offshore-center, ligesom Hanstholm Havn får to millioner kroner til tre projekter.

- For os betyder det rigtigt meget, at vi med den her pulje kan få hjælp til at bevæge os yderligere i den grønne retning. Vi vil gerne være den grønneste fiskerihavn i Europa, siger Søren Kanne Zohnesen, der er driftschef på Hanstholm Havn.

Hanstholm får blandt andet 576.000 kroner til et projekt, der arbejder med intelligent styring af energiforbruget i kølehallerne, og dertil kommer 703.000 til et projekt, der skal få flere fiskefartøjer til at bruge strøm fra land frem for dieselgeneratorer, når de ligger i havn.

Derudover har Hanstholm, Thyborøn og Hirtshals tilsammen fået 3,2 millioner til at kildesortere affald, så mere af det kan genbruges.

Havnene skal selv betale mindst 50 procent af omkostningerne.

- Havne spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling af især skibsfarten, men også af de mange erhverv, som bruger havnen. Det vil vi fra politisk side gerne understøtte med disse midler, som vil hjælpe havnene til at implementere fremtidens grønne løsninger, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne være den grønneste fiskerihavn i Europa, siger driftschef Søren Kanne Zohnesen, Hanstholm Havn.
- Vi vil gerne være den grønneste fiskerihavn i Europa, siger driftschef Søren Kanne Zohnesen, Hanstholm Havn.

Seneste nyt

fra Nordjylland