Lejede million-køretøj – og kom aldrig tilbage med det

En mand skulle leje en autocamper i en uge, men leverede den ifølge politiet aldrig tilbage - derfor skal han nu for retten.

Det var sommer, det var sol og klokken var 11, da en 28-årig mand i starten af juli 2021 lejede en hundedyr autocamper i Vrå. 

Det lyder jo som noget, der foregår hele tiden i sommerperioden, men i det pågældende tilfælde er problemet, at manden – ifølge politiet – aldrig kom tilbage med køretøjet.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen, at manden, der har bopæl i København, lejede en autocamper af mærket Fiat LMC til en værdi af lige omkring en million kroner.

Lejemålet startede 3. juli, og ifølge lejekontrakten skulle manden have det dyre ferie-køretøj en uge. Med andre ord skulle autocamperen leveres tilbage til udlejer i Vrå 10. juli. 

Men ifølge sagens oplysninger skete det dog aldrig. Derfor er manden tiltalt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed.

Sidder fængslet

Manden skal efter planen møde i retten i Hjørring i den pågældende sag mandag, og han ankommer næppe til retten i en autocamper. 

I hvert fald fremgår det af anklageskriftet, at han lige nu sidder varetægtsfængslet i Haderslev, og dermed får han et lift til retten af politiet.

Det fremgår ikke på forhånd, hvordan han forholder sig til anklagerne, eller om autocamperen bare har været som sunket i jorden siden 3. juli 2021.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet i denne sag er fastsat til mandag 13. Marts ved Retten i Hjørring.

Her vil den tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.


Seneste nyt

fra Nordjylland