Unges forslag om øget tryghed skal nu udforskes

Studenterhuset i Aalborg dannede onsdag rammen om et dialogmøde, hvor Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi ville i dialog med de unge selv.

Efter drabet på Mia Skadhauge Stevn og Oliver Ibæk Lunds død er det blevet debatteret, hvordan man bedst muligt skaber tryghed i nattelivet. Som led i den debat afholdte Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi i aftes dialogmøde med unge fra Aalborg for at få deres perspektiv.

- Vi fik rigtig mange finde idéer og forslag fra de unge, siger Nuuradiin S. Hussein, socialdemokratisk rådmand for Job og Velfærd.

Nu igangsættes et arbejde med at organisere og udvælge de bedste idéer. 

Flere gode forslag

Der kom mange konkrete forslag ud af dialogmødet med de unge. For eksempel pegede flere på, at man burde etablere en såkaldt tryghedszone, hvor man trygt kan vente på at blive afhentet af enten familie eller venner.

Et andet populært forslag handlede om flere natbusser, da mange unge på SU kan have svært ved at finde pengene til en taxa. Det fortæller Nuuradiin S. Hussein.

- Det er en rigtig god mulighed, vi skal have undersøgt nærmere. Det vil komme til at koste nogle ekstra penge, men vi skal finde ud af, hvordan det kan prioriteres, siger han.

Nogle ting vil kunne igangsættes indenfor relativt kort tid, andre ting skal man have byrådet til at kigge på. 

Ikke sidste møde

Ifølge Nuuradiin S. Hussein havde de håbet på et større fremmøde til arrangementet, men det må man arbejde på til næste gang.

Aalborg Kommune satser nemlig på fremover at have regelmæssige dialogmøder med de unge.

- Vi havde selvfølgelig håbet på, at der kom flere unge, men de, der kom, havde meget på hjerte, siger Nuuradiin S. Hussein.

Han foreslår, at det næste gang afholdes på en uddannelsesinstitution. 


Seneste nyt

fra Nordjylland