Seneste nyt:

Nye uddannelser er godkendt til Nordjylland

Efterårets runde af ansøgninger til nye uddannelser og uddannelsesudbud er netop overstået, og i den forbindelse har Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen godkendt ansøgninger om 40 uddannelser. Tre af dem ligger i Nordjylland.

I Frederikshavn er de rykket et skridt nærmere at kunne uddanne elever inden for skibsteknik og marin konstruktion. I Hjørring er det uddannelsen som bioanalytiker, der er på bedding og i Aalborg er det en uddannelse indenfor E-handel. 

Nyheden vækker stor glæde hos nordjyske Bjarne Lausten, der er medlem af folketinget (S). 

- Det er helt oplagt i Frederikshavn, hvor vi har et værft. Vi udnytter den store maritime kompetence i Frederikshavn, og så uddanner vi folk til at komme i jobs, som erhvervslivet faktisk efterspørger. Det er win win, siger han.  

Godt for rekrutteringen

Da regeringen i foråret præsenterede sit nye uddannelsesudspil, var oprettelsen af en ny bioanalytikeruddannelse i Hjørring en del af planen.

Og det var til stor begejstring for flere af de studerende på uddannelsen. 

- Jeg tror, der er rigtig mange, der sidder ligesom mig og tænker, at det er lidt træls, at man i dag enten skal flytte til Aarhus eller være onlinestuderende for at blive bioanalytiker, siger bioanalytikerstuderende Mathilde Thomsen, der er opvokset i Birkelse i Vendsyssel.

Det er bioanalytikere, der blandt andet tager og analyserer blodprøver, og det i har mange år været en udfordring at trække nok af dem til Nordjylland.

Derfor håber de på Regionshospital Nordjylland, at udspillet også bliver til virkelighed.

- Vi har virkelig problemer med at rekruttere faglært personale. Vi har lige ansat fem personer, som ikke har en baggrund som bioanalytikere, fordi vi simpelthen er udfordret på at få ansøgere nok til vores stillinger, siger Gitte Meyer Larsen, bioanalytikerunderviser på klinisk biokemisk afdeling på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

 Det er meningen, at der i fremtiden skal findes flere uddannelsespladser uden for landets største byer. 

- Jeg er meget tilfreds med, at det er muligt at godkende syv nye uddannelsesudbud fra udflytningsaftalen kun et halvt år efter, at aftalen blev indgået. Det er godt nyt for lokalområderne, for de unge og for samfundet, og et vigtigt skridt i retningen væk fra den centralisering, som i en årrække har været en stærk kraft på uddannelsesområdet, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.musikbryggeriet afsnit 1

play De vil skabe et musikmiljø i Nordjylland: - Ellers flytter hele lortet til København

20090114-164549-6_36Mb

Tre mænd tiltalt for designer-indbrud i millionklassen

Bent Gade foran brandbil 43

play Morfars brandbil: Bent gør børn glade

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

musikbryggeriet afsnit 1

play De vil skabe et musikmiljø i Nordjylland: - Ellers flytter hele lortet til København

20090114-164549-6_36Mb

Tre mænd tiltalt for designer-indbrud i millionklassen

Til forsiden

Til forsiden