Orla tømmer kældre for vand: - Jeg startede klokken seks og var hjemme et om natten

Skybryd og dobbeltskybrud har blandt andet ramt Thisted og flere steder i Jammerbugt Kommune.

Orla Bruus’ vandsuger kører på fuldt drøn. Den er, ligesom Orla Bruus selv, på overarbejde i øjeblikket.

Orla Bruus er sanitør og tager ud til folk med vandskader for at rydde op og gøre rent, efter vandet har raseret. Det har der været brug for i denne uge, hvor Nordjylland har været ramt af voldsomt vejr flere dage.

- Jeg startede klokken seks i mandags og var hjemme klokken et om natten, så startede jeg klokken syv igen tirsdag og var hjemme klokken halv elleve, siger Orla Bruus, der er sanitør hos Belfor Danmark.

Onsdag er Orla Bruus igen på arbejde. Denne gang skal han tømme en kælder i Nørresundby for vand. Vandet kom op af afløbene indtil det stod i ti centimeters højde.

Se blandt andet billeder fra de oversvømmede gader i Aabybro i videoen her.

Vand i hovedgaden

Højt vand har der været flere steder rundt om i Nordjylland. Tirsdag blev der målt dobbelt skybrud i Silstrup syd for Thisted, og også i Aggersund blev der målt dobbelt skybrud. Begge steder faldt der mere end 30 millimeter regn på en halv time. På hovedgaden i Aabybro faldt der i løbet af kort tid så store mængder regn, at vandet stod 20-25 centimeter over vejen.

- Vi har rigtig travlt i øjeblikket, siger Jacob Vittrup, der er afdelingschef for Belfor Danmark i Aalborg.

Og hvad betyder det?

- Det betyder, at vi har alt vores mandskab ude at køre lige pt., svarer Jacob Vittrup.

Alle mand er på dæk hos Belfor Danmark i Aalborg.
Alle mand er på dæk hos Belfor Danmark i Aalborg.
Foto: Ib William Christensen

Kraftigere og kraftigere

I alt har firmaet fået over 60 nye sager om vandskader i Aalborg og omegn siden i går, og dem kommer der formentlig flere af i fremtiden, spår firmaet.

- Vi må bare sige, at med de klimaforandringer, at de skybrud vi får bliver mere og mere kraftige og mere og mere intense, siger Jacob Vittrup.

Tirsdag var den tredje dag i træk, hvor der blev målt dobbelt skybrud i Danmark. Skulle uheldet være ude, og kælderen står i vandet er rådet klart.

- Red, hvad redes kan, og kontakt forsikringsselskabet, siger Jacob Vittrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland