Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sådan begyndte iværksætter-eventyret: Ann-Louise manglede godt tøj til tvillingerne

Foto: Privatfoto

Familien Aasted Grabowski Kjær her forenet for nogle år siden. Ann-Louise, Morten og Magnus og tvillingerne Noor og Naia. Eventyret Luksusbaby begyndte kort før, tvillingerne fyldte et år og fordi, Ann-Louise havde oplevet, der var et hul i markedet for børnetøj.

Når et sæt tvillinger melder sin ankomst, slår tiden sjældent til. For Ann-Louise Aasted blev tiden som nybagt mor startskuddet til en millionforretning.

- Vi har egentlig aldrig haft nogle store ambitioner. Drømmen har været, at jeg bare har kunnet betale mig selv en løn, så vi har bare arbejdet hårdt og flittigt, og så vokser tingene sig nogle gange lidt større, end man har planlagt.

Sådan fortæller Ann-Louise Christine Aasted, som sammen med Morten Grabowski Kjær står bag en af ugens opsigtsvækkende nyheder, der trak store overskrifter i hele landet.

Nogle gange vokser tingene bare lidt større end, man har planlagt, lyder det fra Ann-Louise Christine Aasted, ejer af Luksusbaby. Video: Julius Waag

Parret, der ejer Luksusbaby, har netop solgt 45 procent af virksomheden til nogle af de tunge investorer indenfor dansk erhvervsliv; Jan Dal Lehrmann fra Lehrmann Family samt Mark Nielsen og Jacob Risgaard fra Coolshop.

Når man starter med at printe nogle ordrer hjemmefra på en Netto-printer og så får flere hundredetusinde ordrer - ja, så har det været crazy

Ann-Louise Christine Aasted, indehaver, Luksusbaby

- Det er dejligt at have fået nogle med, som kan være med til at tage noget fra ens skuldre, siger Ann-Louise Christine Aasted om beslutningen om, at sælge ud af det nordjyske guldæg, som hun i døgndrift de seneste syv år har arbejdet med at arbejde op i en trecifret million-liga.

- Det er hovedsageligt fordi, der gennem den seneste tid har været tunge beslutninger hen over spisebordet hos os hjemme i privaten, tilføjer hun.

Luksusbaby begyndte hjemme i privaten for syv år siden, i dag vurderes virksomheden til at være et trecifret millionbeløb værd. Video: Julius Waag

Skal ud over landets grænser

Luksusbaby er et af landets foretrukne brands, når det gælder kvalitetstøj og interiør til babyer, børn og unge. Luksusbaby er både en onlinebutik og driver derudover to fysiske butikker i Aalborg og Aarhus. Og det er en virksomhed, der begyndte hjemme i stuen hos Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær. 

- Det har været crazy. Det er klart, når man starter med at købe en printer i Netto og printe nogle ordrer hjemmefra til at have flere hundredetusinde ordrer - ja, så har det været crazy, lyder det fra Ann-Louise Christine Aasted.

Og spørger man en af investorerne i firmaet, Jacob Risgaard, så er der en vis sandsynlighed for, at det hele bliver endnu mere crazy.

Det her er en lang rejse, vi skal på. Vi skal have lavet en masse danske arbejdspladser og forhåbentlig også en europæisk succes, siger Jacob Risgaard, der er én af de nye ejere i Luksusbaby.

Står det til de nye medejere, så skal der mere knald på handlen – også uden for landets grænser.

- Som investor går jeg ikke ind for at smutte igen om nogle få år. Det her er en lang rejse, vi skal på. Vi skal have lavet en masse danske arbejdspladser og forhåbentlig også en europæisk succes, siger Jacob Risgaard og understreger, at det vil komme nordjyderne til gavn.

- Det er jeg ret overbevist om, at hele Europa vil tage godt imod. Det er til glæde for hele Nordjylland, der får flere arbejdspladser. Og så bliver det til glæde for forbrugerne i hele Europa, siger han.

Hun bruger løs, og jeg holder styr på pengene.

Morten Grabowski Kjær, ejer, Luksusbaby

Det hele begyndte med tvillinger

Erhvervseventyret med Luksusbaby.dk begyndte i en mindre villa på Hobrovej i Aalborg. Her boede Ann-Louise Ann-Louise Christine Aasted  og Morten Grabowski Kjær sammen med deres baby-tvillinger Noor og Naia og Mortens søn fra tidligere, Magnus. Året er 2014. 

Ann-Louise var på barsel og surfede på nettet efter webshops med modetøj i god kvalitet til tvillingerne, men fandt ikke det, hun søgte.

- Så opretter jeg min egen lille webshop, og med den kan jeg måske gå ned på halvtid på mit arbejde og passe tvillingerne og webshoppen herhjemmefra. 

Nogenlunde sådan tænkte Ann-Louise Ann-Louise Christine Aasted , og der var ikke langt fra tanke til handling.

Allerede den første dag, webshoppen åbnede, strømmede det ind med ordre. Video: Michael Schmidt-Thomsen

Kasserne med modetøj blev indkøbt og opmagasineret i stuen, spisebordet tjente som skrivebord og pakkebord, og pakkerne fragtede Ann-Louise Ann-Louise Christine Aasted selv over til posthuset i tvillingernes klapvogn.

Computeren var omkring 15 år gammel, og alle penge blev brugt til indkøb af tøj, der skulle sælges videre.

- Ann-Louise har spurgt mig, hvor meget hun måtte købe for, og jeg spurgte hende, om hun kunne sælge det. Hun havde en mavefornemmelse af, at det kunne hun, og ja det gjorde hun så, fortæller Morten Grabowski Kjær.

Det var her i stuen i parrets villa på Hobrovej, Luksusbaby blev skabt. Video: Michael Schmidt-Thomsen

Satsede alt på babytøj

Succesen kom helt bag på parret. Allerede første dag kom der 77 ordrer ind.

- Jeg tror, vi ringede efter min mor, der kom og passede tvillingerne, for vi fik pludselig travlt med at pakke tøj, fortæller Ann-Louise Christine Aasted til TV2 Nord.

Planen var, at hun skulle begynde på jobbet som butikschef i Kiwi i Hobro igen efter endt barsel en måneds tid senere, men det havde hun ikke tid til. Stik mod forventningerne blev hun nødt til at sige sit gamle job op, fordi der var så meget fart på online-forretningen luksusbaby.dk.

I dag kan hverken hun eller manden forstå, hvordan det hele kunne hænge sammen tidsmæssigt dengang. Morten arbejdede med skiftende arbejdstider hos politiet og hjalp til i Luksusbaby, når han havde fri.

Der blev ikke gjort meget rent herhjemme, og vi spiste takeaway hver dag, fortæller parret bag succesen Luksusbaby om hverdagen i virksomhedens spæde start. Video: Michael Schmidt-Thomsen

Værdi på trecifret millionbeløb

Antallet af ordre er vokset betragteligt gennem årerne, og i dag er Ann-Louise Christine Aasted ikke den eneste på lønningslisten.

Der er ansat omkring 120 medarbejdere, og Morten Grabowski Kjær knokler ikke længere med skiftende arbejdstider i politiet.

De to har på blot syv år skabt en virksomhed, der i indeværende regnskabsår sigter mod en trecifret millionomsætning.

Det har indtil videre været Morten Grabowski Kjær, der har stået for økonomien i virksomheden. Det har aldrig interesseret Ann-Louise Christine Aasted.

Ann-Louise Christine Aasted er den kreative, der bruger penge - og Morten Grabowski Kjær holder styr på økonomien. Video: Michael Schmidt-Thomsen

- Hun gider ikke med til bankmøder eller revisormøder. Hun har aldrig logget ind på netbank, hun bruger løs, og jeg holder styr på pengene, lyder det fra Morten Grabowski Kjær, som tilføjer, at Ann-Louise er den kreative type, og de sammen er det perfekte par - også arbejdsmæssigt.

De kan noget helt specielt, som jeg ikke har set andre i Danmark gøre før

Jacob Risgaard, medejer, Luksusbaby

Fastholder kunderne igen og igen

Salget af 45 procent af virksomheden til Jan Dal Lehrmann, Mark Nielsen og Jacob Risgaard sker ud fra en værdiansættelse på et trecifret millionbeløb, og investeringen er med længder den største, de tre investorer har foretaget i fællesskab.

Investor-trioen, hvor Jan Dal Lehrmann står for 20 procent, og Coolshop for 25 procent af handlen, kommer med lige præcis de kompetencer, som Luksusbaby har brug for til de kommende års vækst - både på nettet og i forhold til åbningen af endnu flere fysiske butikker.

Dermed lægger stifterne og investorkredsen an til en aggressiv ekspansionsplan, der skal gøre Luksusbaby til en endnu større aktør i ind- og udland.

Det vil give vækst og arbejdspladser særligt i Nordjylland, og det hele skyldes ifølge en af investorerne, Jacob Risgaard, at parret har en helt særlig evne til at få kunderne til at komme igen og igen. Og på en særlig måde, han ikke har set andre i Danmark gøre før.

- Vi har flirtet længe – og håbet på at de vil vælge os som investorer, heldigvis valgte de os. Nu glæder jeg mig til rejsen, vi skal på. De kan noget helt specielt, som jeg ikke har set andre i Danmark gøre før, lyder det fra Jacob Risgaard.

Fire nye haller i Støvring

Og det helt særlige, som parret kan, har også fået dem til at skrive under på et andet stykke papir. Nemlig køb af hele 16.000 kvadratmeter erhvervsjord i Støvring i Rebild Kommune.

Dermed er den hurtigt voksende webshop Luksusbaby, som i dag har domicil på Gøteborgvej i Aalborg, meget snart klar til nye rammer ved motorvej E45.

- Da Louise og jeg startede vores virksomhed, var det med udgangspunkt i, at der ikke var tilsvarende webshops, som havde kvalitetsbørnetøj samlet ét sted, og hvor tilgængeligheden var i højsæde – en faktor som er altafgørende for den gængse børnefamilie i en hektisk hverdag, fortæller medejer af Luksusbaby, Morten Grabowski Kjær.

- Og det viste sig at være en god idé, for vores nuværende rammer på 2300 kvadratmeter er blevet for små, og derfor har vi de sidste par år været i gang med det indledende til at bygge noget større.

Ann-Louise Christine Aasted viser TV2 Nord de nye lokaler i Støvring:

Der skal være fire haller i de nye bygninger, som Luksusbaby er ved at bygge i Støvring. Virksomheden rykker ud om bare seks uger. Video: Julius Waag

Det var ingen tilfældighed, at Morten og Ann-Louise kiggede længere syd for Limfjorden og tæt ved motorvejen, da de gik i gang med planlægningen af deres kommende domicil.

- Placeringen ved motorvejen i Støvring er bare helt ideel for vores forretning. Jeg husker selv alle de gange, hvor jeg har passeret Støvring fra bil og har set Hydrema skiltet og alle maskinerne, siger Morten Grabowski Kjær.

- Selvom jeg ikke kendte til branchen eller mærket, så husker jeg navnet, og hvad de laver. Den oplevelse og eksponering vil jeg gerne have, at vi kan give bilister i fremtiden, når Luksusbaby--skiltet kommer op på facaden.

Jeg har mødt op nede på arbejde med tårer i øjnene nogle gange, for jeg havde arbejdet så meget. Men jeg gjorde det alligevel

Morten Grabowski Kjær, ejer, Luksusbaby

Hårdt arbejde - og det fortsætter

Det har ikke været uden omkostninger at udvikle en guldrandet virksomhed. I perioder har det været småt med søvn, og tid til at være sociale, ligesom ferier heller ikke fyldt meget i kalenderen.

- Jeg er nogle gange mødt op nede på arbejdet med tårer i øjnene, fordi jeg bare ikke kunne mere. Jeg havde arbejdet så meget. Men jeg gjorde det alligevel, fortæller Ann-Louise Christine Aasted og tilføjer, at parret nok er kompromisløse og gør alt, hvad der skal til for at drive firmaet.

Og drømmen om og for virksomheden lever fortsat - og er ikke ændret væsentligt. Måske lige bortset fra at det, der begyndte udelukkende med en webshop, nu også ser ud til at blive flere fysiske butikker. 

- Slutdrømmen er, at vi stadig kan levere den service, som vi gør i dag, og vi kan have nogle mega glade kunder, siger Ann-Louise Christine Aasted og tilføjer, at hun med de nye bygninger i Støvring håber at kunne skabe "nogle sindssygt gode rammer" for medarbejderne.

- Og så vækste som vi har gjort – måske lidt mere kontrolleret, fastslår hun.

Luksusbaby flytter i de nye lokaler i Støvring 12. november.

- Slutdrømmen er, at vi stadig kan levere den service, som vi gør i dag, og vi kan have nogle mega glade kunder, siger Ann-Louise Christine Aasted og tilføjer, at hun med de nye bygninger i Støvring håber at kunne skabe "nogle sindssyge gode rammer" for medarbejderne. Video: Julius Waag

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Stormfloder vil rase langt oftere, og derfor giver staten et milliondyrt rygstød til udsatte områder. Det løser ikke hele problemet, siger minister.

Områder, som er i fare for at blive oversvømmet, får nu hjælp.

Statens Kystpulje afsætter i alt 150 millioner kroner til otte projekter, som er truet af både oversvømmelser og erosion.

Det fortæller miljøminister Magnus Heunicke (S) til TV 2.

- Vi ved, at klimaforandringerne betyder, at vi får meget voldsommere vejr, og i og med at vandstanden stiger, betyder det, at stormfloderne kommer hyppigere, og de vil slå voldsommere ind. Den hidtidige kystbeskyttelse er langt fra nok, siger Magnus Heunicke.

Oftere og oftere oplever Danmark voldsomt vejr og stormfloder, der truer huse, byggeri, havne og haver. Og mens placeringer på havnefronte stadig er attraktive, følger der flere steder i landet en stor risiko med.

Projekter, der får støtte fra Kystpuljen

  • Sønderbo digeprojekt, Fanø Kommune – 9,5 millioner kroner.

  • Sandfordring på vestvendt kyst, Hjørring Kommune – 6,3 millioner kroner

  • Kystbeskyttelsesprojekt, Dragør Kommune – 30 millioner kroner

  • Højvandsport og landanlæg, Lolland Kommune – 27,6 millioner kroner

  • Stormflodsbeskyttelse, Vejle Kommune – 12,6 millioner kroner

  • Anlæg til kystbeskyttelse, Vallensbæk, Greve, Brøndby og Ishøj Kommune – 22,8 millioner kroner

  • Højvandsmur og stormflodsporte, Faaborg-Midtfyn Kommune – 11,1 millioner kroner

  • Erosions- og højvandssikring, Stevns Kommune – 25,9 millioner kroner

Statistisk set forekommer stormfloder hvert 20. år, men i slutningen af dette århundrede kan de forekomme langt hyppigere.

- Vi ser ind i scenarier, hvor 20-årshændelser vil ske hvert eller hvert andet år. 100-årshændelser vil også komme hyppigere, siger Magnus Heunicke.

Siden 2020 og frem til og med 2024 er der uddelt 580 millioner kroner fra Kystpuljen til 30 kommuner fordelt på 46 projekter.

Et af de projekter ligger i Hjørring Kommune, hvor der er givet 6,3 millioner til sandfordring på kommunens vestvendte kyst, nærmere bestemt sandfodring på samlet 8,8 kilometer erosionsramt strækning, primært ved sommerhusområderne Nr. Lyngby, Mårup, nord for Lønstrup fra Harrerenden til Udemarken og ud for Nørlev-Skallerup-området.

Problemet er dermed ikke løst

Puljen for i år dækker op til 40 procent af et projekts anlægssum op til maksimalt 30 millioner kroner per projekt.

Alle landets kommuner har kunnet søge puljen. De otte projekter er udvalgt, da de lever op til krav om kystbeskyttelse, der bygger på naturbaserede løsninger, som er inspireret af naturen og leverer miljømæssige, sociale og økonomiske gevinster.

Flere af de projekter, som er udpeget til støtte, kræver dog en langt højere pris for at blive etableret, end hvad staten kan give.

I Nakskov Kommune vil etableringen af en højvandsport med tilhørende landanlæg for eksempel koste 275 millioner kroner.

Statens tilskud lyder på 27,6 millioner.

Magnus Heunicke, hvad nytter tilskuddet?

- Det nytter, at de otte projekter kan komme i gang og komme videre. Man kan få op til 40 procent af staten, og resten skal så betales lokalt af kommunen eller lodsejerne. Det her er ét skridt, og vi skal langt videre, så problemet er ikke løst med det her, siger han.

Krav til kommunerne

Beboere i huse eller lejligheder, der er truet af voldsommere vejr, skal dog også betale deres del fremover, understreger ministeren.

Flere steder i landet har kommuner dog givet grønt lys til at bygge nyt i netop områder, der er udsat fra vejrhændelser og klimaforandringer.

Lolland Kommunes byråd har eksempelvis givet tilladelse til et større lejlighedsbyggeri, der er under opførelse på Sydkajen midt inde i byen få meter fra havnekanten.

Derfor er det fremover nødvendigt at stille krav til den slags byggeri, mener Magnus Heunicke.

- Vi er nødt til at insistere på, at når vi bygger nyt, skal byggeriet være forberedt på, at man enten etablere nogle nye beskyttelseslinjer for vandmasserne, eller at det kan holde til, at der kommer stormfloder, siger han.

Bør man ikke sige til kommunerne, at de ikke skal bygge så tæt på vandet?

 - Uanset om de får penge fra staten, skal kommunerne sikre sig den nye virkelighed fra voldsommere vejr, siger han og fortsætter:

- Det er en ny virkelighed, som vi skal ruste os til.


Foto: Aalborg Zoo

Her ses de positive tests.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Der er tale om en positiv graviditetstest.

Der er en ny baby på vej i Aalborg Zoo. Orangutangen Ruti er nemlig gravid.

Det oplyser Aalborg Zoo på sin Facebook-side.

I foråret blev det vurderet, at Ruti var klar til at blive drægtig, og derfor stoppede dyrepasserne med at give hende p-piller. Her et halvt år senere står det nu klart, at Ruti venter en unge til sommer.

I naturen går en unge med moren i syv til otte år, og af landlevende pattedyr er orangutangen det dyr med lavest fødselsrate, skriver Aalborg Zoo.

Hvis alt går vel for Ruti, kan hun nå at få tre unger i sin levetid.

Det var en ganske almindelig test - akkurat som den mennesker bruger - der viste, at orangutangen var gravid. Og for at være på den sikre side blev der foretaget tre tests.


Skagen-restaurantejer langer ud efter 'støj-politiet'

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Restaurantejeren mener, at byens beboere må stå sammen om at finde en løsning, så byen ikke dør.

'Mogens Bandholm har allerede vist, at han er villig til at fortsætte sin kamp mod vores bys liv og aktiviteter. Derfor er det vigtigt at forstå, at Mogens Bandholm ikke stopper før denne by er helt død og stille.'

Sådan lyder de hårde ord fra ejer af Skagen Fiskerestaurant, Jesper C. Winter, i et opslag på sin Facebookside.

Fremtiden for den levende musik i Skagen er nemlig uvis, efter at Frederikshavn Kommune har erkendt, at de ikke har fulgt loven på området.

Her spiller Mogens Bandholm en central rolle. I de seneste syv år har han kæmpet en indædt kamp mod de mange musikarrangementer i Skagen, som overskrider de støjgrænser, der er fastsat af Miljøstyrelsen.

Er bekymret for byens fremtid

Men Mogens Bandholms ageren vil ifølge Jesper C. Winter ende med at tage livet af Skagen by, og derfor føler han sig nødsaget til at dele sine tanker.

'Et særligt problem er de lave grænser for støjniveauer, som på sigt kan hæmme en lang række af de gode aktiviteter og initiativer, der gør Skagen levende og attraktiv,' lyder det i opslaget.

TV2 Nord har efterfølgende talt med Jesper C. Winter, men her har han ikke ønsket at tilføje yderligere til sit opslag på de sociale medier.

Heri påpeger restaurantejeren blandt andet, at grænser for støjniveau vil ramme arrangementer i gågaden, ballet ved den tilsandede kirke, julemarkedet i Aalbæk, aktiviteter i museets have og havnens aktiviteter.

'Selv almindelig udeservering på byens restauranter risikerer at blive umulig, hvis vi skal holde os inden for disse grænser. Det vil være katastrofalt for vores by, som i høj grad lever af oplevelser og gæstfrihed,' tilføjer han.

Derfor opfordrer Jesper C. Winther også beboerne i Skagen til at hjælpe med at komme på en løsning til at bevare byen.

'Vi må stå sammen for at beskytte vores by og de værdier, der gør Skagen til noget helt særligt'.

Facebookopslaget har været offentligt i to døgn og har i skrivende stund langt over 200 delinger, 800 likes og over 100 kommentarer.

Har haft sin pris

Mogens Bandholm har tidligere fortalt til TV2 Nord, at den årelange kamp mod støj har haft en pris.

- Der er steder i byen, jeg ikke længere må komme, fortalte han dengang.

I dag er han ifølge ham selv 'flygtet' til Norge', efter Jesper C. Winter lavede sit opslag.

- Jeg kan se, at Jesper får mange kommentarer på sit opslag, og der er også nogle, der omhandler mig. Det giver mig ikke hjertebanken, men jeg ved godt, mange er utilfredse med mig, fortæller han.

I forhold til restaurantejerens opslag, som er delt flere steder, fortæller Mogens Bandholm, at han bør gøre noget aktivt fremfor at 'ynke' på de sociale medier.

- Jeg synes, det brev er patetisk, fordi han brokker sig over, at hvis ikke han og andre får lov til at spille, som de vil, så dør Skagen, og det er en overdrivelse. Byen har levet i mange år uden udendørsmusik, påpeger Mogens Bandholm.

- Hvis Jesper og de andre vil spille udendørsmusik, som det passer dem, så må han gå til politikerne og få loven ændret, tilføjer han.

Mogens Bandholm påpeger desuden, at han mener, at udendørsmusikken har ødelagt, hvad Skagen en gang var.

- En gang kom man til Skagen for kunsten, havet og så videre. Man kom ikke for at høre musik på 10-12 restauranter, lyder det.


Tre mænd satte sig for at starte en fest: - Alle er glade!

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Der mangler dansefester for voksne, mener tre diskoglade DJ's, som har sat sig for at gøre noget ved problemet.

Lørdag løber årets sidste glitterball af stablen hos Cafe Ulla T i Aalborg.

Konceptet begyndte sidste år, da tre diskoglade DJ's savnede steder i Aalborg, der spillede den slags musik, som de kunne lide, og hvor det mere voksne publikum kunne danse og have en fest.

- Der er selvfølgelig Jomfru Ane Gade i Aalborg. Men når man har vores alder, kan man jo risikere at møde sine børn der, og det føles ikke som vores fest. Så vi kunne mærke et behov i os selv for et sted, hvor vi kunne have en fed aften, siger festarrangør og DJ Dennis Kronborg.

Og i stedet for at vente på, at det sted skulle opstå ud af det blå, besluttede de tre venner at skabe det selv. Så i 2023 arrangerede de deres første glitterball, med fokus på fest, farver, glimmer og disko. Siden da er det blevet til en god håndfuld fester, og de har stærke planer om at fortsætte konceptet til næste år.

Glitterball

Glitterball-festerne afholdes nogle gange om året.

Man kan købe billet til arrangementet, hvilket er en god ide, hvis man vil være sikker på at komme ind.

Arrangørerne offentliggører datoer på deres sociale medier.

Glitterballdanmark/@glitter.ball.dk

Lige nu har trioen planer om tre - fire fester i 2025.

Fandt hinanden gennem musik

De tre mænd har kendt hinanden i efterhånden mange år, og musik har altid fyldt meget for dem både individuelt og sammen. Faktisk var det musikken, der startede venskabet mellem Dennis Kronborg og Karsten Delgado, da den ene arbejdede i stereostudiet, hvor den anden handlede musik.

Siden dengang har musikken taget dem mange steder hen, både privat og i arbejdslivet, og alle dele af trioen har gjort det som DJ's. Derfor var det på mange måder oplagt for dem, at prøve kræfter med titlen som festarrangører. Musikken var der nemlig styr på.

I løbet af festerne skiftes de tre til at stå bag mixerpulten og sende pulserende diskotoner ud over dansegulvet.

Allerede fra første arrangement er festerne blevet taget positivt imod, og billetterne bliver udsolgt gang på gang.

- Alle er glade. Mange gør noget ud af det med pink tøj eller glitterkjoler, så de passer til temaet, og vi kan mærke at alle er med på at bidrage til at skabe en god aften. Man behøver ikke at have været ung i 80'erne eller 90'erne, men man skal ville konceptet, siger Dennis Kronborg.

Et koncept, der altså byder på diskokugler, glitter, bimlende lys og en snert af nostalgi, som arrangørerne bruger en del tid på at skabe.

- Det tager tid at arrangere og pynte op. Så vi er trætte om søndagen. Men når trætheden har lagt sig, kigger vi alligevel altid på hinanden og siger: 'lad os gøre det igen', griner Dennis Kronborg.


Da Hans og Karins læge gik på pension, så det sort ud - men nu er der håb igen

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Hans Rasmussen og Karin Lyng Rahbek kan måske få egen læge i byen igen. En ny aftale skal tvinge læger ud i yderområderne.

Karin Lyng Rahbek og Hans Ramussen er 77 og 78 år. De har haft den samme læge i 50 år, men sidste år gik lægen på pension, og siden da har de stået uden egen læge. 

- Vi har mistet vores gamle lægehus, hvor vi havde en læge, der vidste, hvem vi var, hvad vores problemer var, og hvad vi havde brug for, siger Karin Lyng Rahbek.

De har været vant til, at det var det samme ansigt, som de fortalte deres sundhedsproblemer til, men nu er det en anden sag. 

De seneste år har de været tilknyttet en regionsklinik, hvor de har mødt forskellige læger, hver gang de har været der. 

- Det har været meget utrygt. Vi håber sådan, at vores lægehus i Vestervig kommer tilbage, siger Hans Rasmussen. 

Måske snart ny læge til byen 

Men nu er en ny læge måske snart på trapperne til Karin og Hans. 

En ny aftale mellem regeringen og Danske Regioner skal nemlig tvinge læger ud til de områder, hvor der er allerstørst behov for det - og det er noget, som falder i rigtig god jord hos Karin Lyng Rahbek og Hans Ramussen, der mener, det har stor betydning at have en personlig læge. 

- Lægen ved, hvordan man har det og kan tolke det, man siger, på den rigtige måde. Og jeg har oplevet, i hvert fald to gange, hvor det simpelthen har reddet mit liv, at lægen vidste, hvad det var, der var galt, og kunne tolke mine udsagn, siger Hans Rasmussen. .

Helt konkret betyder det, at der kun kan placeres nye lægekapaciteter i Thisted og Morsø, samt 15 andre kommuner på landsplan, hvor det er vurderet, at behovet for læger er størst.

- Det vil betyde stor tryghed i min dagligdag. Jeg nærmer mig snart de 80, og når man i forvejen har nogle skavanker, så er det rart med en læge, der kender en, siger Hans Rasmussen.