Sådan begyndte iværksætter-eventyret: Ann-Louise manglede godt tøj til tvillingerne

Når et sæt tvillinger melder sin ankomst, slår tiden sjældent til. For Ann-Louise Aasted blev tiden som nybagt mor startskuddet til en millionforretning.

- Vi har egentlig aldrig haft nogle store ambitioner. Drømmen har været, at jeg bare har kunnet betale mig selv en løn, så vi har bare arbejdet hårdt og flittigt, og så vokser tingene sig nogle gange lidt større, end man har planlagt.

Sådan fortæller Ann-Louise Christine Aasted, som sammen med Morten Grabowski Kjær står bag en af ugens opsigtsvækkende nyheder, der trak store overskrifter i hele landet.

Nogle gange vokser tingene bare lidt større end, man har planlagt, lyder det fra Ann-Louise Christine Aasted, ejer af Luksusbaby. Video: Julius Waag

Parret, der ejer Luksusbaby, har netop solgt 45 procent af virksomheden til nogle af de tunge investorer indenfor dansk erhvervsliv; Jan Dal Lehrmann fra Lehrmann Family samt Mark Nielsen og Jacob Risgaard fra Coolshop.

quote Når man starter med at printe nogle ordrer hjemmefra på en Netto-printer og så får flere hundredetusinde ordrer - ja, så har det været crazy

Ann-Louise Christine Aasted, indehaver, Luksusbaby

- Det er dejligt at have fået nogle med, som kan være med til at tage noget fra ens skuldre, siger Ann-Louise Christine Aasted om beslutningen om, at sælge ud af det nordjyske guldæg, som hun i døgndrift de seneste syv år har arbejdet med at arbejde op i en trecifret million-liga.

- Det er hovedsageligt fordi, der gennem den seneste tid har været tunge beslutninger hen over spisebordet hos os hjemme i privaten, tilføjer hun.

Luksusbaby begyndte hjemme i privaten for syv år siden, i dag vurderes virksomheden til at være et trecifret millionbeløb værd. Video: Julius Waag

Skal ud over landets grænser

Luksusbaby er et af landets foretrukne brands, når det gælder kvalitetstøj og interiør til babyer, børn og unge. Luksusbaby er både en onlinebutik og driver derudover to fysiske butikker i Aalborg og Aarhus. Og det er en virksomhed, der begyndte hjemme i stuen hos Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær. 

- Det har været crazy. Det er klart, når man starter med at købe en printer i Netto og printe nogle ordrer hjemmefra til at have flere hundredetusinde ordrer - ja, så har det været crazy, lyder det fra Ann-Louise Christine Aasted.

Og spørger man en af investorerne i firmaet, Jacob Risgaard, så er der en vis sandsynlighed for, at det hele bliver endnu mere crazy.

Det her er en lang rejse, vi skal på. Vi skal have lavet en masse danske arbejdspladser og forhåbentlig også en europæisk succes, siger Jacob Risgaard, der er én af de nye ejere i Luksusbaby.

Står det til de nye medejere, så skal der mere knald på handlen – også uden for landets grænser.

- Som investor går jeg ikke ind for at smutte igen om nogle få år. Det her er en lang rejse, vi skal på. Vi skal have lavet en masse danske arbejdspladser og forhåbentlig også en europæisk succes, siger Jacob Risgaard og understreger, at det vil komme nordjyderne til gavn.

- Det er jeg ret overbevist om, at hele Europa vil tage godt imod. Det er til glæde for hele Nordjylland, der får flere arbejdspladser. Og så bliver det til glæde for forbrugerne i hele Europa, siger han.

quote Hun bruger løs, og jeg holder styr på pengene.

Morten Grabowski Kjær, ejer, Luksusbaby


Det hele begyndte med tvillinger

Erhvervseventyret med Luksusbaby.dk begyndte i en mindre villa på Hobrovej i Aalborg. Her boede Ann-Louise Ann-Louise Christine Aasted  og Morten Grabowski Kjær sammen med deres baby-tvillinger Noor og Naia og Mortens søn fra tidligere, Magnus. Året er 2014. 

Ann-Louise var på barsel og surfede på nettet efter webshops med modetøj i god kvalitet til tvillingerne, men fandt ikke det, hun søgte.

- Så opretter jeg min egen lille webshop, og med den kan jeg måske gå ned på halvtid på mit arbejde og passe tvillingerne og webshoppen herhjemmefra. 

Nogenlunde sådan tænkte Ann-Louise Ann-Louise Christine Aasted , og der var ikke langt fra tanke til handling.

Allerede den første dag, webshoppen åbnede, strømmede det ind med ordre. Video: Michael Schmidt-Thomsen

Kasserne med modetøj blev indkøbt og opmagasineret i stuen, spisebordet tjente som skrivebord og pakkebord, og pakkerne fragtede Ann-Louise Ann-Louise Christine Aasted selv over til posthuset i tvillingernes klapvogn.

Computeren var omkring 15 år gammel, og alle penge blev brugt til indkøb af tøj, der skulle sælges videre.

- Ann-Louise har spurgt mig, hvor meget hun måtte købe for, og jeg spurgte hende, om hun kunne sælge det. Hun havde en mavefornemmelse af, at det kunne hun, og ja det gjorde hun så, fortæller Morten Grabowski Kjær.

Det var her i stuen i parrets villa på Hobrovej, Luksusbaby blev skabt. Video: Michael Schmidt-Thomsen

Satsede alt på babytøj

Succesen kom helt bag på parret. Allerede første dag kom der 77 ordrer ind.

- Jeg tror, vi ringede efter min mor, der kom og passede tvillingerne, for vi fik pludselig travlt med at pakke tøj, fortæller Ann-Louise Christine Aasted til TV2 Nord.

Planen var, at hun skulle begynde på jobbet som butikschef i Kiwi i Hobro igen efter endt barsel en måneds tid senere, men det havde hun ikke tid til. Stik mod forventningerne blev hun nødt til at sige sit gamle job op, fordi der var så meget fart på online-forretningen luksusbaby.dk.

I dag kan hverken hun eller manden forstå, hvordan det hele kunne hænge sammen tidsmæssigt dengang. Morten arbejdede med skiftende arbejdstider hos politiet og hjalp til i Luksusbaby, når han havde fri.

Der blev ikke gjort meget rent herhjemme, og vi spiste takeaway hver dag, fortæller parret bag succesen Luksusbaby om hverdagen i virksomhedens spæde start. Video: Michael Schmidt-Thomsen


Værdi på trecifret millionbeløb

Antallet af ordre er vokset betragteligt gennem årerne, og i dag er Ann-Louise Christine Aasted ikke den eneste på lønningslisten.

Der er ansat omkring 120 medarbejdere, og Morten Grabowski Kjær knokler ikke længere med skiftende arbejdstider i politiet.

De to har på blot syv år skabt en virksomhed, der i indeværende regnskabsår sigter mod en trecifret millionomsætning.

Det har indtil videre været Morten Grabowski Kjær, der har stået for økonomien i virksomheden. Det har aldrig interesseret Ann-Louise Christine Aasted.

Ann-Louise Christine Aasted er den kreative, der bruger penge - og Morten Grabowski Kjær holder styr på økonomien. Video: Michael Schmidt-Thomsen

- Hun gider ikke med til bankmøder eller revisormøder. Hun har aldrig logget ind på netbank, hun bruger løs, og jeg holder styr på pengene, lyder det fra Morten Grabowski Kjær, som tilføjer, at Ann-Louise er den kreative type, og de sammen er det perfekte par - også arbejdsmæssigt.

quote De kan noget helt specielt, som jeg ikke har set andre i Danmark gøre før

Jacob Risgaard, medejer, Luksusbaby

Fastholder kunderne igen og igen

Salget af 45 procent af virksomheden til Jan Dal Lehrmann, Mark Nielsen og Jacob Risgaard sker ud fra en værdiansættelse på et trecifret millionbeløb, og investeringen er med længder den største, de tre investorer har foretaget i fællesskab.

Investor-trioen, hvor Jan Dal Lehrmann står for 20 procent, og Coolshop for 25 procent af handlen, kommer med lige præcis de kompetencer, som Luksusbaby har brug for til de kommende års vækst - både på nettet og i forhold til åbningen af endnu flere fysiske butikker.

Dermed lægger stifterne og investorkredsen an til en aggressiv ekspansionsplan, der skal gøre Luksusbaby til en endnu større aktør i ind- og udland.

Det vil give vækst og arbejdspladser særligt i Nordjylland, og det hele skyldes ifølge en af investorerne, Jacob Risgaard, at parret har en helt særlig evne til at få kunderne til at komme igen og igen. Og på en særlig måde, han ikke har set andre i Danmark gøre før.

- Vi har flirtet længe – og håbet på at de vil vælge os som investorer, heldigvis valgte de os. Nu glæder jeg mig til rejsen, vi skal på. De kan noget helt specielt, som jeg ikke har set andre i Danmark gøre før, lyder det fra Jacob Risgaard.

Fire nye haller i Støvring

Og det helt særlige, som parret kan, har også fået dem til at skrive under på et andet stykke papir. Nemlig køb af hele 16.000 kvadratmeter erhvervsjord i Støvring i Rebild Kommune.

Dermed er den hurtigt voksende webshop Luksusbaby, som i dag har domicil på Gøteborgvej i Aalborg, meget snart klar til nye rammer ved motorvej E45.

- Da Louise og jeg startede vores virksomhed, var det med udgangspunkt i, at der ikke var tilsvarende webshops, som havde kvalitetsbørnetøj samlet ét sted, og hvor tilgængeligheden var i højsæde – en faktor som er altafgørende for den gængse børnefamilie i en hektisk hverdag, fortæller medejer af Luksusbaby, Morten Grabowski Kjær.

- Og det viste sig at være en god idé, for vores nuværende rammer på 2300 kvadratmeter er blevet for små, og derfor har vi de sidste par år været i gang med det indledende til at bygge noget større.

Ann-Louise Christine Aasted viser TV2 Nord de nye lokaler i Støvring:

Der skal være fire haller i de nye bygninger, som Luksusbaby er ved at bygge i Støvring. Virksomheden rykker ud om bare seks uger. Video: Julius Waag

Det var ingen tilfældighed, at Morten og Ann-Louise kiggede længere syd for Limfjorden og tæt ved motorvejen, da de gik i gang med planlægningen af deres kommende domicil.

- Placeringen ved motorvejen i Støvring er bare helt ideel for vores forretning. Jeg husker selv alle de gange, hvor jeg har passeret Støvring fra bil og har set Hydrema skiltet og alle maskinerne, siger Morten Grabowski Kjær.

- Selvom jeg ikke kendte til branchen eller mærket, så husker jeg navnet, og hvad de laver. Den oplevelse og eksponering vil jeg gerne have, at vi kan give bilister i fremtiden, når Luksusbaby--skiltet kommer op på facaden.

quote Jeg har mødt op nede på arbejde med tårer i øjnene nogle gange, for jeg havde arbejdet så meget. Men jeg gjorde det alligevel

Morten Grabowski Kjær, ejer, Luksusbaby

Hårdt arbejde - og det fortsætter

Det har ikke været uden omkostninger at udvikle en guldrandet virksomhed. I perioder har det været småt med søvn, og tid til at være sociale, ligesom ferier heller ikke fyldt meget i kalenderen.

- Jeg er nogle gange mødt op nede på arbejdet med tårer i øjnene, fordi jeg bare ikke kunne mere. Jeg havde arbejdet så meget. Men jeg gjorde det alligevel, fortæller Ann-Louise Christine Aasted og tilføjer, at parret nok er kompromisløse og gør alt, hvad der skal til for at drive firmaet.

Og drømmen om og for virksomheden lever fortsat - og er ikke ændret væsentligt. Måske lige bortset fra at det, der begyndte udelukkende med en webshop, nu også ser ud til at blive flere fysiske butikker. 

- Slutdrømmen er, at vi stadig kan levere den service, som vi gør i dag, og vi kan have nogle mega glade kunder, siger Ann-Louise Christine Aasted og tilføjer, at hun med de nye bygninger i Støvring håber at kunne skabe "nogle sindssygt gode rammer" for medarbejderne.

- Og så vækste som vi har gjort – måske lidt mere kontrolleret, fastslår hun.

Luksusbaby flytter i de nye lokaler i Støvring 12. november.

- Slutdrømmen er, at vi stadig kan levere den service, som vi gør i dag, og vi kan have nogle mega glade kunder, siger Ann-Louise Christine Aasted og tilføjer, at hun med de nye bygninger i Støvring håber at kunne skabe "nogle sindssyge gode rammer" for medarbejderne. Video: Julius Waag

Seneste nyt

fra Nordjylland