Seniorer har med slid skabt lækker lejrplads

Herregruppen fra Brønderslev gad ikke kommunens indendørs aktiviteter - nu har de i stedet skabt et udendørs område til glæde for andre.

Hvad gør mænd, når de går på pension? De giver sig i kast med en række projekter i hus og have, men efter en rum tid er der ikke mere at give sig til. Og hvad gør man så?

Det ved Knud Jørgensen fra Brønderslev.

Som senior gik han og manglede noget socialt samvær, og tilbuddene fra kommunen var ikke noget han regnede for noget særligt. I stedet tog han initiativ til en herregruppe, der skulle lave noget med hænderne. 

Grindsted Plantage, Brønderslev
Grindsted Plantage, Brønderslev
Foto: Privatfoto

- Jeg tænkte: ”Vi må lave noget for mænd, som ikke er indendørs – noget ude, ligesom de er vant til på arbejde.” fortæller han.

I tre år har han og 10 andre senior mænd arbejdet målrettet for at gøre noget godt for andre. De har søgt midler, tilladelse fra kommunen og bygget en hel lille lejrplads op i Grindsted Plantage i Brønderslev. 

Bygget efter egen opfindsomhed

Det er et naturområde med både skov, bakker, søer og træer i massevis lidt uden for Brønderslev. I en årrække har det haltet med vedligeholdelsen af den eksisterende bålplads, fordi kommunen ikke har sat midler af til det. Så der gik Knud Jørgensen og gutterne i gang.

Nu er der bygget shelter efter egen opskrift – og endda med isolering i gulvet. Der er også kommet et muldtoilet og et ordentligt brændely til den fine bålplads. Og selvom de nu er færdige med projeketet og stedet er blevet indviet af Brønderslev Kommunes formand for Teknik- og Miljø, Peter Stecher (C), så er seniorene ikke færdige. De håber at kunne få lagt vand ind. 

- Jeg tror, det bliver sådan et projekt, der aldrig bliver helt færdigt, siger Knud Jørgensen.

Kommunen stillede en mandskabsvogn til rådighed for herregruppen, og det ser ud til, at den skal i brug igen. Så kan der igen komme socialt samvær, kaffe, snak og byggearbejde på programmet. Kommunen håber nemlig, ifølge Knud Jørgensen, at kunne lave et samarbejde med herregruppen om at etablere nogle stier ved varmeværket i Brønderselv.

Knud Jørgensen håber på, at den nye lejrplads i Grindsted Plantage vil blive brugt af både dagplejere, vuggestuer, børnehaver og skoler. 


Seneste nyt

fra Nordjylland