Tagdækker faldt i døden under besøg af Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet var tilfældigvis på tilsynsbesøg på byggepladsen, da en tagdækker mandag 19. september kom ud for en fatal arbejdsulykke hos Bb Biogas ved landsbyen Smidstrup nord for Vrå i Nordjylland. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Fagbladet ydede en tilsynsførende fra Arbejdstilsynet førstehjælp, da en 38-årig tagdækker i sidste uge faldt over seks meter ned og landede på et betongulv på et biogasanlæg i Nordjylland. Fagbladet 3F har talt med en medejer af biogasanlægget, der selv var til stede, da ulykken skete.

Den 38-årige mand fra Frederikshavn arbejdede på taget af en tilbygning - et tag, der ligger i jordhøjde henover en kælder, og fra kælderen skulle der føres to skorstene op gennem to åbninger i taget. Over begge åbninger var der lagt en løs plade af krydsfiner, og da den 38-årige tagdækker fjernede den ene plade for at gøre plads til en skorsten, faldt han flere meter og landede med hovedet først på betongulvet i kælderen.

Ifølge Licitationen – Byggeriets Dagblad, der har fået aktindsigt i ulykken hos Arbejdstilsynet, faldt tagdækkeren fire meter ned og ramte en motorblok og derfra videre ned på betongulvet.

Den 38-årige mand døde efterfølgende af sine kvæstelser.

Arbejdstilsynet reagerede efter ulykken ifølge Licitation - Byggeriets Dagblad, ved at give et strakspåbud til den virksomhed, hvor tagdækkeren var ansat.

Strakspåbuddet betyder, at virksomheden skal sikre, at de ansatte kan arbejde og færdes på taget uden at styrte ned. For eksempel ved at etablere rækværk, skærme eller net.

Det er endnu uklart, hvorvidt Arbejdstilsynet vil politianmelde virksomheden.

Den 38-årige mand er den tredje tagdækker, der er død i en arbejdsulykke i Danmark i år.  


Seneste nyt

fra Nordjylland