Tiltale: Købte stort ind til nytårsbrag med stjålet kreditkort

To mænd er tiltalt for at have shoppet fyrværkeri med et kreditkort, der ikke var deres.

Der blev shoppet til det helt store nytårsknald, da to mænd på 25 og 29 år op til nytårsaften 2020 gik amok med betalingskortet i fyrværkeriudsalg i Vendsyssel. 

Problemet var bare ifølge politiet, at kortet ikke var deres eget.

Derfor møder de to mænd efter planen i Retten i Hjørring tirsdag. 

De er tiltalt for om eftermiddagen og aftenen 30. december 2020 at have købt fyrværkeri for næsten 40.000 kroner i fire forskellige fyrværkeriudsalg i Frederikshavn, Sindal og Hjørring. 

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.


De tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.


Retsmødet for denne sag er fastsat til tirsdag 13. september ved Retten i Hjørring.


Her vil de tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Det største enkeltkøb foregik i et midlertidigt fyrværkeriudsalg i Sindal, hvor der ifølge anklagerne røg krudt og kugler i indkøbskurven for 12.487 kroner.

Hævede 25.500 kroner

Ifølge anklageskriftet modtog de to mænd betalingskortet, inklusiv kode, på et tidspunkt forud for 30. december. 

Det fremgår ikke, hvem politiet mener, at de fik kortet af, men det fremgår, at politiet er overbevist om, at de to mænd godt vidste, at betalingskortet stammede fra kriminalitet, og at det ville være ulovligt for dem at bruge det.

Den 29-årige mand er i øvrigt også tiltalt for på egen hånd at have misbrugt et betalingskort til at hæve henholdsvis 15.000 og 10.500 kroner i hæveautomater i Frederikshavn, ligesom han skal have brugt kortet ulovligt til betaling for nogle varer for et par tusinde kroner.

Begge mænd er desuden tiltalt for overtrædelse af narkolovgivningen for besiddelse af mindre mængder hash, amfetamin og kokain.


Seneste nyt

fra Nordjylland