To mænd stjal mobiler i nattelivet for en halv million kroner

To mænd er tiltalt for at have stjålet telefoner til en værdi af mere end 523.000 kroner.

Hvis du i foråret mistede din mobil i nattelivet i Aalborg, så er der en god chance for, at det var to mænd på 37 og 41 år, der snuppede den fra dig. 

I hvert fald hvis man skal tro det omfattende anklageskrift, som politiet præsenterer de to mænd for, når de efter planen møder i retten tirsdag.

De to mænd, som i øjeblikket sidder varetægtsfængslet, er tiltalt for at have stjålet mobiltelefoner i restaurationsmiljøet for mere end 523.000 kroner. 

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.


De tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.


Retsmødet for denne sag er fastsat til 13., 21. og 22. september ved Retten i Aalborg.


Her vil de tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Flere end 50 af disse mobiltyverier fandt sted i det aalborgensiske natteliv i marts og april i år.

De to er tiltalt for knap 90 tyverier af mobiltelefoner, og udover Aalborg er tyverierne gået ud over mobilejere i nattelivet i Aarhus.

Organiseret kriminalitet

I anklageskriftet beskriver politiet de to mænds hærgen som organiseret berigelseskriminalitet, og det er politiets opfattelse, at de to mænd er rejst ind i Danmark med det formål at tage på organiseret tyve-turné. 

Omfanget taget i betragtning er de to mænd da også tiltalt for tyveri af særlig grov beskaffenhed, som det hedder. 

Det fremgår i øvrigt også af anklageskriftet, at de to mænd muligvis har arbejdet sammen med andre uidentificerede personer, og at de allerede i februar 2022 havde været godt i gang med enten tyverier eller hæleri af mobiltelefoner.

Pakke stoppet i lufthavn

I februar forsøgte de to mænd ifølge anklagerne at sende 21 mobiltelefoner fra Nørresundby til en adresse i Rumænien. 

Det mislykkedes imidlertid, da pakken med mobiltelefonerne, som havde en værdi af over 90.000 kroner, blev standset i Københavns Lufthavn.

De to mænd sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, og hvis de kendes skyldige, så vil politiets anklager også gå efter at få de to rumænske mænd udvist af Danmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland